Toshkovski: 100 mijë qytetarë do të mbesin pa të drejtë vote nëse Kuvendi nuk e rregullon mënyrën e identifikimit gjatë votimit

Pançe Toshkovski/ Foto: Printscreen

Ministri i Punëve të Brendshme në Qeverinë Teknike, Pançe Toshkovski, në emisionin e mëngjesit të “Sloboden Peçat”, apelon Kuvendin që të ndryshojë dispozitën ligjore që rregullon mënyrën e identifikimit dhe mënyrën e votimit në mënyrë që të sigurohuni që 100.000 njerëz të mos humbasin të drejtën me zë të lartë.

“Nëse nuk ndryshohet dispozita ligjore që rregullon mënyrën e identifikimit dhe mënyrën e votimit, do të kemi një problem serioz, do të cenohet në mënyrë drakonike e drejta e votës. Këta 100 persona që nuk kanë dokument me emrin e ri kushtetues janë banorë të Maqedonisë, të gjithë kanë të drejtë vote, por nuk kanë letërnjoftim të vlefshëm, por kanë pasaportë aktive me emrin e vjetër kushtetues, dhe në këtë situatë rezulton se këta persona humbasin të drejtën e votës. Shteti nuk është në gjendje të nxjerrë një numër të tillë dokumentesh sepse numri është i madh. “Ministria e Punëve të Brendshme tashmë ka përgatitur informacionin e duhur për Qeverinë dhe unë do të kërkoj që të shqyrtohet nesër në seancën e Qeverisë dhe shpresoj që qeveria të vijë në vete dhe t’i propozojë Kuvendit që vetë ta hetojnë. dhe ta zgjidhë këtë problem”, tha Toshkovski.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës