Tortë pa pjekje: Një recetë për një ëmbëlsirë hyjnore me çokollatë dhe fëstëk
Nuk është e nevojshme të ndizni furrën për të bërë një ëmbëlsirë të shijshme. Kjo tortë me çokollatë dhe fëstëk është prova më e mirë për këtë. Jo vetëm që nuk piqet, por gjithashtu nuk përmban miell, gluten ose përbërës shtazorë.
Ju nuk keni nevojë për aftësi të veçanta për të bërë këtë tortë me çokollatë me fëstëkë që nuk piqet. Pjesa më e vështirë e përgatitjes është të presësh që mbushjet të vendosen dhe torta të jetë gati për t'u prerë dhe ngrënë.
Përbërësit për bazën:
120 g fëstëkë të bluar
120 gr miell bajamesh
60 g pluhur kakao
50 g shurup panje
kripë gishti
Përbërësit për mbushjen:
300 ml krem kokosi për krem pana nga një kanaçe
300 g çokollatë të zezë
250 g gjalpë fëstëk
kripë gishti
fëstëkë për të dekoruar tortën
përgatitja:
E mbulojmë tavën e kekut me letër furre.
Përzieni fëstëkët e bluar, miellin e bajameve, pluhurin e kakaos, kripën dhe shurupin e panjeve në një tas. Masën e përftuar e shtypni në mënyrë të barabartë në kallëpin e tortës.
Lyejeni bazën me gjalpë fëstëk. Vendoseni kallëpin në frigorifer për një ose dy orë për të vendosur depozitën.
Ngroheni kremin e kokosit nga kanaçe në mikrovalë – në intervale prej 30 sekondash derisa të ngrohet.
Hidhni kremin e ngrohur të kokosit mbi çokollatën e zezë të grirë imët dhe lëreni të qëndrojë për një ose dy minuta. Më pas filloni të përzieni. I trazojmë derisa të shkrihet çokollata dhe të përftohet një krem i butë. Shtoni pak kripë.
Hedhim ganashin mbi bazën dhe gjalpin e fëstëkut. Vendosini gjithçka përsëri në frigorifer për rreth katër orë.
Kur keku të jetë shtypur, zbukurojeni me fëstëkë të grirë dhe shërbejeni.