TIRZ: Në janar trend pozitiv në eksporte dhe rritje të numrit të vendeve të punës

- Kompanitë në Zonat e Zhvillimit Teknologjiko-Industrial (TIRZ) realizuan eksporte prej 275,4 milionë euro në muajin janar, që është niveli më i lartë në pesë vitet e fundit. Importet ishin 8 për qind më shumë se e njëjta periudhë e vitit të kaluar dhe numri i të punësuarve në zona arriti në gati 16 në janar, që është 400 për qind më i lartë se janari 16.

Sipas drejtorisë së TIRZ-it, krahasuar me janarin 2022, eksportet janë rritur me 11 për qind, pra me 9 për qind më shumë se në vitin 2021 dhe me 45 për qind e 15 për qind më shumë krahasuar me vitin 2020, pra 2019. Trendi pozitiv i rritjes vijon në raport me importet.

- Kompanitë në TIRZ në janar kanë bërë importe prej 221 milionë eurosh. Është 8 për qind më shumë krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit 2022, pra 44 për qind më shumë se janari 2020 dhe 15 për qind më shumë krahasuar me 2019. Importet në janar 2021 ishin 10 për qind më të larta, tregon analiza, thuhet në deklaratën e TIRZ.

Nga aty shtojnë se trend pozitiv i rritjes është veçanërisht i eksporteve neto, të cilat në muajin janar ishin 24,5 për qind, që ndër të tjera, siç thonë ata, vjen si pasojë e rritjes së aktiviteteve investive në Zona dhe rritjes së numrit të vendeve të punës. .

- Numri i të punësuarve në zona në janar ka arritur në gati 16 400, që është 16 për qind më i lartë se në janar 2022. Vetëm në muajin e parë të vitit janë hapur gati 80 vende të reja pune në kompanitë e zonave. Ndryshe, TIRZ e përmbylli vitin e kaluar me 2 vende të reja pune dhe eksportin më të lartë deri më tani prej 300 miliardë euro, duke e bërë vitin 3,7 vitin më të suksesshëm që nga ekzistenca e zonave, sipas TIRZ.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës