Torta Tiramisu me mjedra, përgatitet lehtë dhe shija është fantastike

Foto: Unsplash

Tiramisu është një ëmbëlsirë italiane që përgatitet sipas një recete tradicionale me biskota - të njomura me kafe ekspres, djathë, vezë, sheqer, verë marsala ose rum dhe kakao. Në recetën origjinale nuk përmendet përdorimi i alkoolit, duke pasur parasysh se në fillim kjo ëmbëlsirë ishte e destinuar për të gjithë, nga fëmijët e deri tek të rriturit dhe të moshuarit. Këtë herë ju ofrojmë një version pranveror dhe freskues të kësaj ëmbëlsire të njohur – tiramisu me mjedra.

Përbërësit:

- 250 ml salcë kosi e ëmbël
- 50 g sheqer pluhur
- 500 g djathë mascarpone
– 1 filxhan kafe ekspres
– 3 lugë amaretto ose alkool tjetër
- 150 g biskota
- 4 lugë kakao
- 200 g mjedra

përgatitja:

Rrahim ajken e embel me sheqerin dhe shtojme mascarponen. Bashkoni kafen me amaretton. Zhytini biskotat një nga një në përzierjen e kafesë dhe alkoolit.

Rregulloni në një tas një shtresë me biskota të zhytura në kafe. Vendosni gjysmën e masës së kremit dhe djathit dhe mbulojeni me një shtresë tjetër biskotash. Shtoni pjesën tjetër të përzierjes. E mbulojmë sipër me kakao, më pas e mbulojmë të gjithë sipërfaqen me mjedra. E vendosim kekun në frigorifer për 2-3 orë.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës