Torta Tiramisu me mjedra, përgatitet lehtë dhe shija është fantastike
Tiramisu është një ëmbëlsirë italiane që përgatitet sipas një recete tradicionale me biskota - të njomura me kafe ekspres, djathë, vezë, sheqer, verë marsala ose rum dhe kakao. Në recetën origjinale nuk përmendet përdorimi i alkoolit, duke pasur parasysh se në fillim kjo ëmbëlsirë ishte e destinuar për të gjithë, nga fëmijët e deri tek të rriturit dhe të moshuarit. Këtë herë ju ofrojmë një version pranveror dhe freskues të kësaj ëmbëlsire të njohur – tiramisu me mjedra.
Përbërësit:
- 250 ml salcë kosi e ëmbël
- 50 g sheqer pluhur
- 500 g djathë mascarpone
– 1 filxhan kafe ekspres
– 3 lugë amaretto ose alkool tjetër
- 150 g biskota
- 4 lugë kakao
- 200 g mjedra
përgatitja:
Rrahim ajken e embel me sheqerin dhe shtojme mascarponen. Bashkoni kafen me amaretton. Zhytini biskotat një nga një në përzierjen e kafesë dhe alkoolit.
Rregulloni në një tas një shtresë me biskota të zhytura në kafe. Vendosni gjysmën e masës së kremit dhe djathit dhe mbulojeni me një shtresë tjetër biskotash. Shtoni pjesën tjetër të përzierjes. E mbulojmë sipër me kakao, më pas e mbulojmë të gjithë sipërfaqen me mjedra. E vendosim kekun në frigorifer për 2-3 orë.