Një tigër 14-vjeçar vdiq nga kojota në një kopsht zoologjik të Ohajos

Foto: Arkivi

Një tigër 14-vjeçar i Jupiterit ka vdekur nga komplikimet shëndetësore të shkaktuara nga kojota pasi u infektua në një kopsht zoologjik të Ohajos, thanë zyrtarët.

Tigri Amur vdiq pasi zyrtarët e kopshtit zoologjik Columbus konfirmuan se ai kishte pneumoni të shkaktuar nga Covid, raporton ABC.

“Të mërkurën, më 22 qershor, ekipi mjekësor i Jupiterit raportoi se tigri nuk ndihej mirë. Nuk i interesonte ushqimi, qëndronte me ngurrim, nuk lëvizte dhe nuk reagonte ndaj rojeve. Kur kjo vazhdoi, Jupiteri u dërgua për ekzaminim dhe trajtim të nesërmen. Ekzaminimet e para rezultuan se ai kishte një infeksion, kështu që filloi mjekimi.Për fat të keq, gjendja e Jupiterit nuk u përmirësua dhe ai vazhdoi të refuzonte ushqimin dhe të lëvizte. Të nesërmen ai shkoi për më shumë analiza. “Ai vdiq të dielën dhe është kafsha e parë në kopshtin zoologjik Columbus që i nënshtrohet Covid-19”, shkruante kopshti zoologjik në rrjetet sociale.

Kopshti Zoologjik Columbus kërkon që stafi që punon me macet, majmunët dhe lundërzat të mbajë maska ​​sa herë që janë disa metra larg kafshëve.

“Ekipi i kujdestarit të Jupiterit e kujton atë si një tigër mbresëlënës që i donte peshkun, flinte në një habitat shpelle, luante me kuti kartoni… Ata gjithashtu kujtojnë se si ndërtuan besimin përmes stërvitjes me Jupiterin, si dhe marrëdhënien e tij miqësore me tigrat Natasha dhe Maro. " shkruan kopshti zoologjik. kopsht.

Jupiteri lindi më 9 korrik 2007 në kopshtin zoologjik të Moskës në Rusi, por përfundoi në kopshtin zoologjik Columbus në mars 2015. Jupiteri la një trashëgimi dhe pati nëntë këlyshë gjatë jetës së tij. Gjashtë këlyshë kanë lindur në kopshtin zoologjik Columbus.

Zyrtarët thonë se Jupiteri ka kontribuar në të ardhmen e specieve të tij të rrezikuara.

Video e ditës