Taravari filloi spastrimin e drejtorëve ekonomikë, sot shkarkon 7, për të tjerët ndryshohet ligji

Arben Taravari në kirurgji / Foto: Sloboden Pechat / Dragan Mitreski

Nis sot “spastrimi” i drejtorëve ekonomikë në Qendrën Klinike. Siç paralajmëroi ministri i ri i Shëndetësisë, Dr. Arben Taravari, ata drejtorë ekonomikë që janë në krye të detyrës do të mund të ndërrohen menjëherë, ndërsa për të tjerët që kanë mandat do të iniciohen ndryshime ligjore në Kuvend. Synimi është që drejtorët ekonomikë të mos ekzistojnë më si kategori e Qendrës Klinike dhe maksimumi brenda një viti të shkrihet në një njësi.

Sot do të shkarkohen 7-8 ushtrues detyre drejtorë ekonomikë. Tashmë kam dhënë një urdhër në ministri sot për shkarkimin e një numri të caktuar drejtorëve ekonomikë të cilëve u mbaron mandati.

Nga mesi i korrikut do të shkarkohen të gjithë drejtorët ekonomikë në detyrë. Për drejtorët ekonomikë me mandat do të duhen ndryshime në ligj në Kuvend. Për një apo dy muaj me ligj nuk do të ketë më drejtorë ekonomikë, bëri të ditur Taravari.

Ka disa klinika ku nuk ka të emëruar drejtor mjekësor, por ka një drejtor ekonomik. Aty Taravari fillimisht duhet të emërojë një drejtor mjekësor, pastaj të shkarkojë drejtorin ekonomik. Ai shtoi se do të emërojë edhe drejtor mjekësor në Klinikën e Toksikologjisë, ku është shkarkuar Danil Petrovski.

 

EKSKLUZIVE: “Shtypi i Lirë” zbulon se çfarë përmban raporti shtetëror i vdekshmërisë së Kardiokirurgjisë

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës