Sekreti i telefonit të Mateut: Prej 9 ditësh nuk ka asnjë shenjë dhe zë nga djali, vendimtar është fakti që nuk ka sinjal

Foto Kolazh në Kupën e Botës / Foto OLIVER BUNIĆ / RAS SRBIJA

I riu nga Spliti është zhdukur në mënyrë misterioze prej nëntë ditësh Matej Paris (27) në Beograd. Kaq zgjatë kërkimi për ndonjë provë që do të ndihmonte policinë në zbardhjen e këtij rasti.

Celulari që i përkiste djalit nuk ka dhënë asnjë sinjal që nga momenti i zhdukjes së tij. Hetuesit dyshojnë se celulari i të riut nga Spliti është shkatërruar plotësisht, gjë që vështirëson gjetjen e tij.

- Ne dyshojmë për këtë Mateu ai ose e hodhi telefonin e tij në ujë ose ra në Sava me të. Vetëm nëse celulari është shkatërruar plotësisht, ai nuk mund të gjurmohet. Për këtë arsye telefoni i Matejit nuk dërgon asnjë sinjal – rrëfimi i Telegraf.rs nis me një burim të mirëinformuar që merret me rastin e të zhdukurit nga Spliti.

Sipas këtij burimi, bazuar në videon e cila dyshohet se tregon se si Famullia vrapon nëpër rrugë, ai arrin në përfundimin se djali ndoshta ishte nën ndikimin e opiateve dhe alkoolit.

- Gjatë hetimeve kemi konstatuar se personi i zhdukur nuk kishte përdorur më parë opiume, dhe pinte shumë rrallë. Sipas miqve dhe babait të tij, ai bëri një jetë të shëndetshme. Si i tillë, ai kishte nevojë për shumë pak alkool dhe opiume për të hyrë në të ashtuquajturin episod psikotik. Bazuar në këtë, ne arritëm në përfundimin pse ai vrapon kaq shpejt dhe herë pas here shikon prapa. Në një gjendje të tillë njeriu nuk ndjen të ftohtë apo ndonjë gjë tjetër. Një person që është në halucinacione mund të vrapojë nga Sava në Karaburmë me të njëjtën shpejtësi - shpjegon bashkëbiseduesi ynë.

E pyetur nëse ka mundur të hyjë në Savë njeriu nga Spliti, sa janë gjasat që ai të mbijetojë, bashkëbiseduesi nga policia pohon:

- Në ditën fatale, temperatura e ujit ishte vetëm gjashtë gradë. “Edhe sikur të ishte Supermen, ai mund të ishte i gjallë në të vetëm për 10 minuta”, tha burimi.

Sipas portalit, policia nuk ka gjetur asnjë provë se bëhet fjalë për një rrëmbim apo krim të ngjashëm ndaj të riut nga Spliti.

Video e ditës