• vatikani

VIDEO: Vatikani i ktheu Greqisë pjesë të skulpturave të vjedhura nga Partenoni shekuj më parë

Vatikani i ka kthyer Greqisë tre pjesë skulpturash të marra dikur nga tempulli i Partenonit në Athinë, pasi Papa Françesku vitin e kaluar njoftoi vendimin për të kthyer artefaktet 2.500-vjeçare, raporton BBC. Pjesët e skulpturave prej mermeri – koka e një kali, koka e një burri me mjekër dhe koka e një djali, ishin pjesë e koleksionit të Vatikanit...

VIDEO: Vatikani i ktheu Greqisë pjesë të skulpturave të vjedhura nga Partenoni shekuj më parë Lexo më shumë »