• vagner

Për të reduktuar fuqinë e Putinit, SHBA vendosi sanksione të reja ndaj kompanisë ushtarake private ruse "Wagner".

Sot, Shtetet e Bashkuara vendosën sanksione shtesë ndaj kompanisë ushtarake private ruse “Wagner”, njoftoi Ministria e Financave. Departamenti Amerikan i Thesarit ka njoftuar se ka caktuar grupin Wagner si një "organizatë të rëndësishme kriminale transnacionale". “Personeli i Wagner-it ishte i angazhuar në aktivitete të rënda kriminale, duke përfshirë ekzekutime masive, përdhunime, rrëmbime të fëmijëve dhe abuzim fizik në Republikën e Afrikës Qendrore dhe Mali”, thuhet në deklaratë.

Për të reduktuar fuqinë e Putinit, SHBA vendosi sanksione të reja ndaj kompanisë ushtarake private ruse "Wagner". Lexo më shumë »