• Mosmarrëveshje

Mosmarrëveshja gjysmë shekullore midis Danimarkës dhe Kanadasë

Autoritetet në Danimarkë dhe Kanada kanë arritur një marrëveshje në parim për t'i dhënë fund një mosmarrëveshjeje gati gjysmëshekullore mbi ishullin e pabanuar të Arktikut Hans. Gazeta britanike Herald shkruan se Danimarka dhe Kanadaja kanë arritur një marrëveshje për ndarjen e ishullit, ku nuk ka rezerva minerale. Kufiri do të tërhiqet përtej ishullit Hans prej 2,6 kilometrash katrorë, një ishull me ujë…

Mosmarrëveshja gjysmë shekullore midis Danimarkës dhe Kanadasë Lexo më shumë »