• reaktor

Rusët po planifikojnë të vendosin një reaktor bërthamor në Hënë

Rusia ka filluar zhvillimin e një termocentrali bërthamor për stacionin e përbashkët hënor të planifikuar me Kinën, tha dje kreu i agjencisë ruse hapësinore Roscosmos, Yuriy Borisov, siç raportoi agjencia RIA. Borisov, një ish-zëvendës ministër i mbrojtjes, tha në mars se Moska po shqyrtonte idenë e fuqizimit të termocentralit me energji bërthamore. “Rusia dhe Kina po shqyrtojnë mundësinë...

Rusët po planifikojnë të vendosin një reaktor bërthamor në Hënë Lexo më shumë »