Lajm i hidhur: Ka vdekur primabalerina Natka Penushliska-Mitrovska

NI Kombëtar i Operas dhe Baletit njofton se ka vdekur primabalerina Natka Penushliska-Mitrovska (1934 -2022). Shkollimin e baletit e mori në Shkollën e Mesme të Baletit në Shkup, në klasën e Gj. Македонски и Н. Kirsanova, dhe më pas përfundoi shkollimin me pedagogë të njohur në Paris. - Tejet e talentuar, Penushliska e filloi karrierën e saj të baletit në moshën 14-vjeçare, duke luajtur në filmin kryesor…

Lajm i hidhur: Ka vdekur primabalerina Natka Penushliska-Mitrovska Lexo më shumë »