• ne

FOTO | Moment historik: James Webb bëri foton e parë të një planeti jashtë sistemit tonë diellor

Për herë të parë, astronomët kanë përdorur teleskopin hapësinor James Webb të NASA-s për të kapur një imazh të drejtpërdrejtë të një planeti jashtë sistemit tonë diellor. Është një ekzoplanet që është një gjigant gazi, që do të thotë se nuk ka sipërfaqe të fortë shkëmbore dhe nuk mund të banohet. I fotografuar përmes katër filtrave të ndryshëm të dritës, ai tregon se si një rreze e fuqishme infra të kuqe...

FOTO | Moment historik: James Webb bëri foton e parë të një planeti jashtë sistemit tonë diellor Lexo më shumë »