• në ditën e sotme

Në këtë ditë - 24 shkurt

1525 - Në Betejën e Pavias, Itali, ushtria spanjolle përdor pushkët musket për herë të parë në historinë e luftës për të mposhtur ushtrinë franko-zvicerane. Në atë betejë u vranë 14.000 ushtarë. 1779 - James Cook, një marinar britanik dhe udhëtar me famë botërore, përjeton një fund famëkeq pas një sërë sprovash të rrezikshme. Për shkak të neglizhencës së Havait, ai u vra në…

Në këtë ditë - 24 shkurt Lexo më shumë »