• Mosmarrëveshja maqedono-bullgare

Vanço Mihajlov u rehabilitua në Bullgari për shkak të Maqedonisë, thotë historiani bullgar Marinov

Dallimet midis Sofjes dhe Shkupit, të vjetra disa dekada dhe përpjekjet për tejkalimin e tyre, të cilat gjithashtu zgjasin me dekada, janë vërejtur në librin e historianit bullgar Çavdar Marinov "Çështja maqedonase nga viti 1944 deri më sot - Komunizmi dhe nacionalizmi në Ballkan. ". Libri u botua në Francë në vitin 2010, disa vite më vonë u përkthye në maqedonisht,…

Vanço Mihajlov u rehabilitua në Bullgari për shkak të Maqedonisë, thotë historiani bullgar Marinov Lexo më shumë »