Vëllezërit Miladinov të “varrosur” në arkivat osmane

Në janar 1862, vëllezërit Miladinov Konstantini vdiqën në Kostandinopojë më 18 dhe Dhimitri më 23 janar. Njëqind e gjashtëdhjetë vjet pas vdekjes së tyre misterioze në burgjet e Kostandinopojës, ende nuk ka asnjë rezultat nga iniciativat për zbulimin e varreve dhe eshtrave të rilindësve maqedonas. Gjithçka që historia ka në dispozicion deri tani, tregon vetëm…

Vëllezërit Miladinov të “varrosur” në arkivat osmane Lexo më shumë »