• Goce Delçev

Intervistë me shkrimtarin Blaze Minevski: Romanin për Gocen dhe Jankën e kam punuar njëzet vjet

Historia e dashurisë së pa gjykuar mes revolucionarit Goce Dellçev dhe të fejuarës së tij Janka Kanevçe e nxiti shkrimtarin Blazhe Minevski të krijojë një roman me rrëfim dhe strukturë komplekse. Romanet e Blazhe Minevskit shpesh kalonin kufirin midis kërkimit gazetaresk dhe trillimit të shkrimtarit. Ai vetë është gazetar me profesion dhe me profesion autor prozë e drama. Në...

Intervistë me shkrimtarin Blaze Minevski: Romanin për Gocen dhe Jankën e kam punuar njëzet vjet Lexo më shumë »