• Guinea Ekuatoriale

Virusi vdekjeprurës Marburg përhapet në vendin afrikan

Guinea Ekuatoriale ka konfirmuar përhapjen e virusit Marburg, një sëmundje shumë ngjitëse dhe vdekjeprurëse e ngjashme me Ebolën, pasi të paktën nëntë persona vdiqën, tha Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH). Në vendin qendror të Afrikës, më shumë se 200 njerëz janë në karantinë dhe lëvizja është e kufizuar në provincën Ki-Ntem pas zbulimit të një ethe hemorragjike të panjohur. Dhe shteti fqinj, Kameruni, gjithashtu...

Virusi vdekjeprurës Marburg përhapet në vendin afrikan Lexo më shumë »