• Maqedonia

Shën Eumenius, peshkopi i Gortinit në Kretë, kremtohet sot

Që në moshë të re ai ndoqi me gjithë zemër Krishtin, duke e çliruar veten nga dy barrat e mëdha: barra e pasurisë dhe barra e trupit. Ai e hoqi barrën e parë duke e shpërndarë të gjithë pronën e tij tek të varfërit dhe nevojtarët, dhe nga tjetra me një agjërim të madh. Dhe kështu ai shëroi veten së pari, dhe pastaj filloi të shërojë të tjerët.

Shën Eumenius, peshkopi i Gortinit në Kretë, kremtohet sot Lexo më shumë »