OBSH: Rreziku i Omicron mbetet shumë i lartë

OBSH / Foto :: EPA-EFE / MARTIAL TREZZINI

Organizata Botërore e Shëndetësisë Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) lëshoi ​​sot një deklaratë për Omicron duke thënë se rreziku i lidhur me këtë specie mbetet "shumë i lartë".

“Bazuar në provat e disponueshme, rreziku i lidhur me omicron mbetet i lartë. "Omicron është shumë më ngjitës se delta, gjë që çon në një përhapje të madhe në komunitet, dhe kështu një incidencë më të lartë se sa kemi parë në pandemi më parë," tha OBSH. Kujdestar.

OBSH shton se ndërsa ka më pak të ngjarë të ketë një ecuri serioze të sëmundjes sesa speciet e mëparshme, ajo është shumë ngjitëse, duke rezultuar në rritje të shtrimit në spital dhe presion të vazhdueshëm mbi sistemin shëndetësor në shumë vende, gjë që mund të çojë në vdekshmëri të konsiderueshme. sidomos te personat e ndjeshëm.

“Shumë shtrime në spital dhe njësi të kujdesit intensiv janë raportuar në shumë vende, sepse këto janë nivele të infeksionit që nuk i kemi parë gjatë pandemisë. “Duhen më shumë të dhëna për të kuptuar forcën e tendosjes, sipas konsumit të oksigjenit, përdorimit të respiratorit dhe vdekjeve të omicronit”.

Video e ditës