OBSH: Dy vdekje të reja nga lija e majmunëve

Foto: MIA

Organizata Botërore e Shëndetësisë raportoi dy vdekje të tjera nga lija e majmunëve që nga përditësimi i mëparshëm mbi sëmundjen më 27 qershor.

“Pas informacioneve të mëparshme për shpërthimin e lisë së (majmunit) më 27 qershor 2022, janë regjistruar 2.614 raste të reja, që është një rritje prej 77 për qind, si dhe dy vdekje”, thuhet në raportin e OBSH-së.

Sipas organizatës, që nga fillimi i vitit numri i përgjithshëm i vdekjeve nga lija e majmunëve është rritur në tre, të gjitha të regjistruara në Afrikë.

Më herët, OBSH tha se do të rimbledh Komitetin e Emergjencës së Monkey Pox më 18 korrik ose më herët nëse është e nevojshme.

"Unë mbetem i shqetësuar për shkallën dhe përhapjen e virusit," tha Drejtori i Përgjithshëm Tedros Adhanom Ghebreyesus në një konferencë shtypi në Gjenevë, duke shtuar se më shumë se gjashtë mijë raste ishin konfirmuar në 58 vende deri më tani.

Video e ditës