Dita e mbrojtjes botërore të vetëvrasjes: Vetëm dy fjalë mund të bëjnë një ndryshim

mbrojtje nga vetëvrasja

Në vitin 2018 në Maqedoni, sipas të dhënave nga Zyra Shtetërore e Statistikave, nga numri i përgjithshëm i vdekjeve të vdekjeve të dhunshme, madje 26,4% e aksidenteve janë për shkak të vetëvrasje.

Dita e Vetëvrasjes është një ditë që simbolizon ndërgjegjësimin për këtë fenomen. Për herë të parë u shënua në vitin 2003, organizuar nga Shoqata Ndërkombëtare e Parandalimit të Vetëvrasjes, në bashkëpunim me Organizatën Botërore të Shëndetësisë dhe Federatën Botërore të Shëndetit Mendor.

Sipas OBSH, një në 10.000 njerëz kryen vetëvrasje. Për çdo tre vetëvrasje meshkuj, një grua kryen vetëvrasje, por përpjekjet për vetëvrasje janë më të zakonshme tek gratë (dhe me më pak "sukses" krahasuar me burrat). Vetëvrasja është shkaku i 13-të kryesor i vdekjeve në të gjithë botën.

"Si jeni?", Këto janë dy fjalët magjike, dhe vetëm ata që janë të lënduar e dinë sa të nxehtë janë! ⁣⁣

Shiko këtë post në Instagram

Itshtë shumë e rëndësishme të ndalosh dhe njeriu në ty të të motivojë të bësh pyetjen e vetme të rëndësishme, vetëm me dy fjalë, të cilat mund të krijojnë një botë të re ndryshimi për dikë që ndihet vetëm dhe i izoluar, ndërsa përpiqet të gjejë një arsye për të jeta, duke u mbytur në ujërat e thella të dhimbjes. ⁣⁣ ⁣⁣ "Si jeni?" Këto janë dy fjalët magjike djema, dhe vetëm ata që kanë dhimbje e dinë sa të nxehtë janë! pa përjashtim ka mbi 1994 vetëvrasje në vit. Në vitin 100 në Maqedoni, sipas të dhënave nga Zyra Shtetërore e Statistikave, nga numri i përgjithshëm i vdekjeve të vdekjeve të dhunshme, madje 2018% e aksidenteve janë pasojë e vetëvrasjes! ⁣⁣ ⁣⁣ ♥ ј Hej! Sado që mendoni se dhimbja është e pafund, vetëvrasja nuk është kurrë përgjigjja. Nëse ndiheni vetëm dhe mendoni se askush nuk është atje, na shkruani - ju keni një mik këtu. Bota ⁣ ⁣ # Dita Botërore e Parandalimit të Vetëvrasjeve⁣ # WSPD

Një post i ndarë nga PS (@slobodenpecat) në

Video e ditës