Akademia ceremoniale me rastin e 100 vjetorit nga lindja e Metodija Mitevski Bricos, patronit i gjimnazit Dellçev.

Aktivitetet për shënimin e 100 vjetorit të lindjes së Metodi Mitevski - Brico, një prej organizatorëve më të njohur, pjesëmarrës në NOB dhe mbrojtës i gjimnazit të Dellçevës, filluan me akademi ceremoniale në Dellçevë. Festimi i lindjes së tij, siç tha drejtoresha e shkollës së mesme Diana Tsoneva në akademinë e sonte formale, përkon edhe me 33 vjetorin e ekzistencës së shkollës së mesme komunale në Dellçevë, njoftoi MIA.

-Nga viti shkollor 1961/62 në Dellçevë u hap institucioni i parë i shkollës së mesme në këtë zonë me emrin “Vëllezërit Miladino”. Emri u ndryshua në vitin 1963 në emrin e luftëtarit të parë të NOB nga Dellçeva, Metodija Mitevski Brico. Në vitin shkollor 1966/67, shkolla u shndërrua në qendër shkollore për arsim të mesëm, me hapjen e paraleleve rajonale në Kamenicë të Maqedonisë. Që atëherë, e deri më sot, numri i studentëve po rritet gjithnjë e më shumë. Shumë studentë të gjeneratave të mëparshme që u diplomuan në këtë shkollë sot zënë poste të rëndësishme dhe të larta, ndër të cilët shumë prej tyre janë bërë: pedagogë në Fakultetin e Filologjisë, Matematikës Natyrore dhe Minierave, ekonomistë dhe juristë të diplomuar, mjekë, oficerë të Forcave të Armatosura. etj., tha Tsoneva.

Shkolla e mesme komunale “Metodi Mitevski Brico” me kalimin e viteve është shndërruar në një institucion arsimor me një sistem të vendosur të vlerave demokratike që reflektohen përmes një mjedisi mësimor të shëndetshëm, të sigurt, të disiplinuar dhe stimulues.

- Ne po ndërtojmë një të ardhme të shëndetshme me njohuritë dhe aftësitë tona, Jemi bërë një shkollë me një sistem arsimor modern. Ne po ecim së bashku drejt realizimit të vizionit tonë për të krijuar një shkollë efektive dhe moderne në të cilën nxënësi dhe nevojat e tij do të jenë në qendër, përmes bashkëpunimit interaktiv mes nxënësve, mësuesve dhe prindërve. Për të mbijetuar si një shkollë me një klimë të shëndetshme dhe një atmosferë të këndshme pune në të cilën do të krijojmë njerëz me vlera të larta që njohin të drejtat dhe përgjegjësitë e tyre, do të kultivojmë respekt e tolerancë reciproke dhe do të ndërtojmë besim dhe respekt të ndërsjellë. Le të jetë përvjetori i 100-vjetorit nga këndimi i MM Bricos një nxitje për të duruar dhe për të qenë më të fortë, për të dëshmuar se çdo e keqe mund të mposhtet me të mirë. Gëzuar Ditën e Patronit të shkollës sonë, shtoi Tsoneva.

Në kuadër të manifestimit u mbajt një program i përshtatshëm me performancë të korit të shkollës në gjimnaz, shfaqje teatrore, si dhe u lexuan veprat e vlerësuara nga konkursi letrar me rastin e 100-vjetorit të lindjes së Bricos.

Në kuadër të shënimit të datës së shënuar për shkollën e mesme dhe qytetin e Dellçevës, paraprakisht janë mbajtur gara sportive, ndërsa me rastin e ditës së lindjes së Metodija Mitevski, të hënën më 15 prill 2024 do të vendosen lule. përballë bustit të tij në oborrin e shkollës.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës