Pezullohet DUP për bllokun urban 57 në Tetovë, nuk është planifikuar asnjë metër katror gjelbërim

Foto: Shtypi i Lirë

Këshilli i Komunës së Tetovës në seancën e sotme ka pezulluar DUP-in e Bllokut Urban 57, parcelës pranë ish-fabrikës “Shik Jelak”, ku është planifikuar ndërtimi i një kompleksi banesor me mbi 5.000 mijë banorë.

Kryetari i Këshillit të Besart Durmishi, deklaroi se është një plan urbanistik, i cili nuk përfshin asnjë metër katror gjelbërim dhe as hapësirë ​​të mjaftueshme parkimi. Ndryshe nga hera e kaluar kur këshilltarët e pezulluan të gjithë DUP-in, tani është pezullim 6 muajsh, por vetëm për parcelat e DUP-së që nuk janë privatizuar.

“Zgjidhjet urbane dehumanizojnë hapësirën urbane dhe kërcënojnë standardizimin e jetesës urbane. Dëmi për interesin publik nuk është i dukshëm, por kur të fillojë zbatimi do të jetë i madh. Në planin urbanistik është parashikuar që në bllokun urban të banojnë 5.600 banorë. Nga kjo rezulton se dendësia e banimit do të ishte 1600 banorë për 1 hektar, që i kalon standardet urbane. Dhe zgjidhja e rrjetit rrugor dytësor është nën çdo standard. Vendet e parkimit mbi tokë nuk plotësojnë kërkesat e parkimit. Duhet të ketë parkingje nëntokësore, nuk është planifikuar asnjë metër katror hapësirë ​​e gjelbër, thotë Besart Durmishi, kryetar i Këshillit të Komunës së Tetovës.

E ndërsa në dy raste këshilli ka pezulluar DUP-in për Bllokun Urban 57, në pjesën tjetër të qytetit po mbijnë si kërpudha objekte, në blloqet urbane të të cilave nuk ka fare hapësirë ​​për banim njerëzor, nuk ka vend parkimi dhe gjelbërim.

Foto: Shtypi i Lirë

Kryetari i Këshillit të Komunës së Tetovës Durmishi thotë se Drejtoria e Urbanistikës nuk jep leje për ndërtim të objekteve që nuk i plotësojnë kushtet dhe leje për ndërtim në parcela urbane ku nuk ka gjelbërim dhe hapësirë ​​të mjaftueshme për parkim. tha, janë dhënë nga autoritetet e mëparshme. Ai paralajmëroi edhe shembjen e objekteve që janë pa leje, por kur bashkia të stabilizohet financiarisht.

“Janë marrë të gjitha ato masa që duhet të merren nga inspektorati dhe ato që janë duke u ndërtuar dhe nuk kanë leje ndërtimi, është marrë vendim për prishjen e tyre. Do të prishen kur të kemi mjete financiare. Kudo që ndërtohet pa leje do të rrënohet, tha Besart Durmishi, kryetar i Këshillit të Komunës së Tetovës.

Deri më tani nuk ka pasur njoftime nga bashkia për më shumë gjelbërim në qytet, apo për ndërtimin e parkut të parë të qytetit, si dhe nuk mirëmbahen sipërfaqet e vogla të gjelbra ekzistuese.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës