Gjykata liroi nga burgu një grua viktimë të dhunës në familje: I vuri pilula në manja që ai të kalonte një natë të qetë me fëmijët

Shtypi i lirë

Viktima e dhunës në familje nga Maqedonia lindore, e rrahur nga bashkëshorti i saj, i ka futur 20 pilula për presionin e gjakut në pjatën me patate që i ka përgatitur për darkë, pas së cilës gjykata në Koçan e ka shpallur fajtore për veprën penale “vrasje e mbetur në tentativë”, por e liroi atë nga një dënim me burg, në një seancë dëgjimore muajin e kaluar. Prokuroria u ankua kundër këtij vendimi dhe kërkoi burg për gruan 32-vjeçare dhe nënë e dy fëmijëve të mitur, por Gjykata e Apelit në Shtip së fundi e refuzoi një kërkesë të tillë.

Avokati i gruas, në mbrojtje, theksoi se dëmi do të jetë i pamatshëm nëse gjykata më e lartë respekton ankesën e Prokurorisë Publike dhe e dënon gruan me dënim efektiv me burgim, sepse tashmë një viktimë e dhunës në familje paraqitet në gjykatë. në anën krejtësisht të kundërt - se ajo është autore e krimeve.

“Në rastin e të pandehurës ekziston një iluzion i vërtetë se veprimet e saj do të sjellin një rezultat të lejueshëm, e dëmtuara do të qetësohet dhe ajo dhe dy fëmijët e saj të mitur do të kursehen edhe një natë nga dhuna fizike dhe madje do t'i përzënë. dimrin jashtë shtëpisë”, pohoi avokati i të akuzuarës.

Ajo deklaroi në sallën e gjyqit se nuk kishte ndërmend të vriste ish-bashkëshortin, përkundrazi, në gjellën e përgatitur – supë me patate, ajo pretendoi se i kishte vendosur vetëm gjashtë pilula për presionin e gjakut, jo për ta vrarë, por “ qetësohuni për pak, për të fjetur, për ta lënë vetëm atë, dhe gjithashtu fëmijët e tyre.'

Gjykata e shkallës së parë ka konstatuar se në ditën kritike në shtëpinë e familjes, e akuzuara ka tentuar t'i marrë jetën bashkëshortit të saj të atëhershëm, në atë mënyrë që pas një debati verbal, i cili ka përfunduar me sulm fizik nga viktima në i akuzuari, pasi ka dalë nga shtëpia, i akuzuarja i ka përgatitur një pjatë darke - një pjatë me patate në të cilën ka futur 20 tableta të drogës Hydrochlorothiazide, të cilën burri e ka marrë gjysmë tablete në ditë, si terapi e rregullt për tensionin e lartë. , por kur viktima është kthyer dhe ka filluar të hajë, ka ndjerë një shije të hidhur në ushqim, ndaj e ka përzier dhe ka parë tabletat që nuk ishin tretur plotësisht. Më pas i nxori nga ena, gjë që e la punën si tentativë. Eksperti farmaceutik ka konstatuar se bëhet fjalë për një tentativë të papërshtatshme për vrasje, pasi ilaçi që i pandehuri ka futur në ushqim nuk mund t'i ketë hequr jetën të plagosurit, por ka shkaktuar vetëm efekte anësore nga mbidoza, të cilat nuk kanë lënë pasoja të rënda për shëndetin. .

I akuzuari tha se shumë shpesh kur i dëmtuari i tregonte se i ishte rritur presioni i gjakut, ai dinte t'i merrte pilulat dhe t'i pinte vetë, më shumë në numër, gjë që disi çonte në qetësimin e tij dhe zakonisht pas një periudhe të shkurtër dhe bie në gjumë. I akuzuari shpesh herë ka pasur debate dhe konfrontime fizike, për këtë arsye ka pasur ndërhyrje nga organet sociale dhe i akuzuari është vendosur për një periudhë të caktuar në vitin 2016 në Qendrën për Mbrojtjen e Viktimave të Dhunës në Familje. Më pas ajo u kthye dhe qëndroi bashkë me viktimën, por në një kat tjetër të shtëpisë së familjes. Debatet ishin të shpeshta dhe të pabaza sepse burri i saj mendonte se ajo nuk kujdesej sa duhet për fëmijët dhe shtëpinë. Se ishin 20 tableta në numër, e ka konfirmuar edhe vëllai i viktimës, i cili personalisht i ka parë tabletat të lyera me ushqim dhe i ka numëruar, të cilat viktima i ka thënë se i kanë futur në ushqim.

Pretendimet në ankesën e Prokurorisë Publike se nuk kanë ndodhur pasoja të dëmshme për viktimën, vetëm se sapo kishte filluar të hante dhe më pas kishte parë tabletat, gjykata i konsideroi të pabazuara.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës