Gjykata i konfiskoi pasaportën Zhan Mitrev

Gjyqtari i procedurës paraprake e ka pranuar propozimin e Prokurorisë Publike në lidhje me rastin e mjekut Zhan Mitrev dhe ka marrë vendim për caktimin e masës së sigurimit për konfiskimin e dokumentit të udhëtimit për shkak të rrezikut nga arratisja, konfirmon Gjykata Themelore Penale Shkup. për MPB-në.

Prokuroria Themelore Publike Shkup, pas konstatimit të rrethanave të caktuara gjatë procedurës para hetimore, më herët sot ka njoftuar se është lëshuar urdhër për zhvillimin e procedurës hetuese kundër personit i cili dyshohet se ka kryer vepër penale - Mashtrim nga neni 247 paragrafi 4. në lidhje me paragrafin 1 të Kodit Penal.

I dyshuari, siç njofton Prokuroria Publike, në periudhën nga prilli 2020 deri në vitin 2022, me qëllim të personit juridik-institucion privat shëndetësor për të përfituar përfitime pasurore të kundërligjshme, me paraqitje të rrejshme të fakteve, ka mashtruar pacientët e trajtuar për COVID-19. me metodën e hemofiltrimit.

Prokurori publik kompetent, duke marrë parasysh rrethanat, në Gjykatën Themelore Penale Shkup ka dorëzuar propozim për caktimin e masës për sigurimin e të dyshuarit - konfiskim të dokumenteve të udhëtimit dhe të tjera për kalimin e kufirit shtetëror, si dhe ndalim për dhënien e aktit të ri. një. Kjo masë është propozuar për shkak të domosdoshmërisë për të siguruar praninë e të dyshuarit dhe për mbarëvajtjen e procedurës, njofton Prokuroria Publike.

Nga Prokuroria Themelore Publike Shkup për MIA-n thanë se mjeku Zhan Mitrev është thirrur në pyetje për rrethana të caktuara në lidhje me rastin e formuar pas sinjalizuesit në Prokurorinë Publike të Shkupit.

Më 18 korrik të këtij viti, prokuroria ka ngritur një rast, pasi IRL ka publikuar një studim për punën e spitalit klinik “Zhan Mitrev” dhe mjekut Zhan Mitrev.

VIDEO | Cvetkovska nga IRL: Së bashku me qytetarët absolutisht mund të krijojmë presion mbi institucionet

Video e ditës