Studiot e John Malkovich do të ndërtoheshin pranë kazermës “Ilinden”, thotë biznesmeni Nebi Hoxha.

Nebi Hoxha / Foto: MPB

Biznesmeni dhe kryetari i Odës Ekonomike të Maqedonisë Veriperëndimore, Nebi Hoxha, në një deklaratë për Faktori thotë se studiot e filmit dhe muzikës, për ndërtimin e të cilave pak ditë më parë bëri të ditur se aktori hollivudian është i interesuar John Malkovich, do të ndërtohej pranë kazermës Ilinden.

Do të ndërtoheshin afër kazermës Ilinden, afër autostradës që lidh Shkupin me Kosovën, thotë Hoxha.

Paraprakisht, “Skopje Technology Park”, njëri ndër themeluesit e të cilit është Hoxha, gjatë themelimit të tij në Maqedoni njoftoi se parku teknologjik “STP” do të ndërtohet në afërsi të qendrës së Shkupit, ku lokacioni i saktë është duke u negociuar me Qeverinë. afër tokës që i ishte konfiskuar familjes së menaxherit Ivan Vidakoviq pas Luftës së Dytë Botërore.

Hoxha thotë se negociatat me Qeverinë vazhdojnë për ta shpallur STP-në investitor strategjik, por edhe se Vidakoviq nuk do të dorëzohet edhe nëse nuk e merr tokën.

“Ai është i përkushtuar dhe i vendosur të vazhdojë edhe nëse nuk na del toka”, thotë Hoxha në një prononcim për “Factor”.

Malkovich njoftoi më parë se do të ishte qendra e parë e këtij lloji për xhirimet e filmave hollivudiane në Ballkan. Ai njoftoi se do ta vizitojë Shkupin menjëherë pasi Qeveria të miratojë projektin “Parku Teknologjik i Shkupit”.

Menaxheri Vidakoviq gjatë këtyre ditëve ka thënë për media se aplikacioni për këtë projekt është dorëzuar në Qeveri më 27 janar, por deri më tani nuk kanë marrë përgjigje.

Prekja e Hollivudit në Shkup, aktori John Malkovich do të ndërtojë një studio filmike këtu

Video e ditës