Karnavalet e Strumicës do të mbahet nga 2 deri më 9 mars

Karnavalet Ndërkombëtare të Strumicës
Karnavalet Ndërkombëtare të Strumicës / Foto: EPA-EFE / GEORGI LICOVSKI

Karnavalet Ndërkombëtare të Strumicës sivjet do të mbahet nga data 2 deri më 9 mars, por në një botim të reduktuar dhe me respektim rigoroz të protokolleve shëndetësore për ngjarjet publike në kushtet e pandemisë së Covid-19.

Këtë e bëri të ditur sot kryetari Kostadin Kostadinov, i cili theksoi se tradita shekullore e karnavaleve të qytetit nën kullat cariste nuk mund të ketë pushime më të gjata.

- Kjo do të demotivojë grupet e karnavaleve që të mos marrin pjesë në të ardhmen e karnavalit. Karnavali do të zhvillohet, por do të jetë lokal. Përveç karnavalistëve nga Strumica, do të ftohen nga një përfaqësues nga grupet karnavaliste nga jashtë, të cilët kanë marrë pjesë më shpesh. Kërkesa e banorëve të Strumicës është që të mos ndalet traditën shekullore dhe apeloj që të gjithë të respektojnë masat dhe protokollet për mbrojtje nga pandemia, tha Kostadinov.

Nata kryesore e karnavaleve do të mbahet më 5 mars dhe këtë vit një risi është se parada e karnavaleve ka një rrugë të shkurtuar dhe në të do të marrin pjesë vetëm grupe dhe individë karnavalësh vendas.

Festimet e karnavaleve do të zgjasin tetë ditë. Ato do të nisin më 2 mars me dorëzimin e çelësit nga qyteti në karnaval dhe do të përfundojnë më 9 mars, në festën e Trimerit, me drekën e prerësit dhe kthimin e çelësit.

Në ditët e festës së karnavalit do të ketë koncert nën maska ​​në shkollën e muzikës "Boro Johnny", maskaradë, karnaval për fëmijë, fasule të bardha në sheshin e qytetit, ndarjen e maskave më të mira të karnavalit, aforizmave, filmave vizatimorë dhe veprave letrare me temë. i karnavalit, fshat karnaval- aheng në shesh dhe do të promovohet monografia me rastin e 30 vjetorit të karnavalit të organizuar.

Burimi: MIA

Video e ditës