Rast i tmerrshëm i dhunës së bashkëmoshatarëve në Gradsko: E rrahën, i grisën të brendshmet dhe librat e shkollës

Një rast i ri i tmerrshëm i dhunës së bashkëmoshatarëve ka ndodhur në Gradsko. Gjegjësisht, një nxënësi të klasës së nëntë nga shkolla fillore "Dame Gruev", shokët e klasës i grisën mbathjet, fletoret dhe tekstet shkollore. Nxënësja e shkollës fillore për disa kohë ka qenë viktimë e bullizmit dhe ngacmimit nga dy shokë të klasës dhe viktima nuk ka shkuar në shkollë për tre javë, raporton portali web. Duma.mk.

Sipas dëshmisë së babait, banditët kanë dhunuar për një kohë të gjatë djalin e tij, i kanë grisur dy herë të brendshmet, e kanë tërhequr zvarrë nëpër korridor. Pasi u raportua, shkolla premtoi ndihmë, por për momentin fajtorët vazhdojnë të shkojnë në të njëjtën shkollë dhe viktima ulet në shtëpi nga turpi dhe frika.

- Fëmija im mashkull 14,5 vjeç ka qenë vazhdimisht i ekspozuar ndaj bullizmit gjatë vitit të kaluar dhe këtë vit shkollor. Derisa më 11 nëntor të këtij viti u kthye në shtëpi me të brendshme të grisura dhe me gërvishtje, ne si prindër nuk e dinim se dy shokë të klasës së tij i kishin grisur më parë të brendshmet, i kishin goditur kokën me shkopinj për ta ulur. kurriz të përkulur në klasë për të mos u bllokuar shikimi i klasës, ata ia shkatërruan mjetet shkollore ose i hodhën nga dritarja e shkollës. Gjatë gjithë kohës fëmija im heshti për shkak të sikletit. Ngjarja e fundit me grisjen e rrobës së poshtme derdhi fasulet. Unë shkova në shkollë. Kam biseduar me mësuesin e klasës Bllagoj Ristov dhe drejtoreshën Tatsa Dukova. Ata më thanë se do të merrnin masa menjëherë dhe përmendën masën pedagogjike për zhvendosjen e dy shokëve të klasës, të cilët po ngacmonin fëmijën tim, në shkollën rajonale të fshatit Viniçan. Pastaj pas dy ditësh më njoftuan se do t'i zhvendosin vetëm në klasën tjetër. Kjo është arsyeja pse djali im nuk shkon në shkollë për të tretën javë, thotë prindi i nxënësit të bullizmit të shkollës fillore I.T.

Për reagimin e vakët të autoriteteve të shkollës, qendrës për çështje sociale, prokurorisë dhe policisë lexoni më shumë në rrëfimin e “Duma.mk”.

Video e ditës