Stoilov: Jemi ndëshkuar pa zemër nga EHF, ata nuk janë në dijeni të situatës në vendin tonë

Stojance Stoilov apelon për të ndihmuar financiarisht Vardarin 1961 / Foto: EPA-EFE / Tamas Vasvari

Siç informoi ai drejtori i përgjithshëm i RK Vardar 1961, Mihajlo Mihajlovski, nga EHF më 17 qershor 2022, klubi ka marrë njoftim se për shkak të shlyerjes së parakohshme të obligimeve kampioni i Maqedonisë nuk mund të luajë në Ligën e Kampionëve sezonin e ardhshëm.

Në dy vitet e fundit janë shlyer detyrime në vlerë prej rreth 2,3 milionë euro dhe është derdhur depozitë në llogarinë e Federatës Evropiane të Hendbollit në vlerë prej 300.000 mijë euro.

Më 21 qershor 2022 në mëngjes R.K Vardar 1961 AD Shkup ka paraqitur një kundërshtim në EHF dhe ka ofruar lëshimin e një garancie bankare të parevokueshme për detyrimet mbi shumën e depozitës prej 300.000 euro, e cila do të verifikohet. Por EHF nuk e pranoi këtë më 22 qershor dhe la në fuqi vendimin e përjashtimit.

Kapiteni i Vardarit 1961, Stojance Stoilov jep mendimin e tij për situatën:

- Jam i zhgënjyer, jemi prekur shumë nga vendimi i EHF-së. Nga aty mendoj se nuk janë në dijeni të situatës në vendin tonë, na dënuan pa zemër për borxhet. Tani që klubi është rikthyer në këmbët e tij pas disa vitesh të vështira, me përforcime, një kurorë të dyfishtë të fituar me vështirësi, vendimi na goditi, na ktheu një vit pas. Ne nuk duam të hamendësojmë dhe më parë kishte kohë për të na ndëshkuar, tani është vërtet e çuditshme. Por unë shikoj subjektivisht, jam këtu për një kohë të gjatë, qëndroj këtu, do ta kalojmë edhe këtë. Shpresoj se Mihajlovski do të jetë me ne, mendoj se nuk është koha që ai të largohet, sepse ai erdhi dhe e shpëtoi Vardarin. Vardari nuk mund të dalë, na është premtuar, kemi marrë zero mbështetje. Është e vështirë kudo, pandemi, luftë, nuk është e lehtë. I bëj thirrje një pjese të ndihmojë, ne nuk luajmë në Champions League, por jo gjithçka është e humbur, ne shkojmë për tituj të rinj me këta lojtarë. Do të jetë shumë e vështirë, E. Ne e respektojmë Pelisterin, një rival të vërtetë siç nuk e kemi pasur prej kohësh, ne jemi Vardari, jemi kampionë – ishin fjalët e kapitenit të skuadrës, Stojance Stoilov.

Mihajlovski: Nuk kemi marrë ndihmë, kam dhënë dorëheqje, por nuk do të largohem nga Vardari

 

Video e ditës