Stefanija Nestorovska me një recetë unike për delikatesën meksikane: Green Burrito

Foto: arkivi privat

Një burrito është një pjatë tradicionale meksikane e përbërë nga një tortilla me miell gruri e mbushur me mbushje. Zakonisht tortilla piqet ngadalë ose zihet në avull, për ta bërë atë të butë dhe të zhdërvjellët. Në Meksikë, pjatat anësore më të zakonshme janë mishi dhe fasulet, dhe ndonjëherë nuk ka pjata të tjera anësore. Në SHBA, burrito zakonisht përfshin një kombinim përbërësish të tillë si: oriz i stilit meksikan (me domate, hudhër, etj.) ose oriz i thjeshtë, fasule ose fasule, marule, salsa, guacamole (salcë avokado), mish, djathë dhe salcë kosi, dhe sasia ndryshon. Një burrito tipike e stilit amerikan është e mbushur me më shumë përbërës sesa një burrito e stilit meksikan.

Falë shpikës Stefanija Nestorovska që qëndron pas profili i instagramit dhe blogun snestorovska.com, sot ju sjellim një recetë unike për burriton e famshëm, por në një variant krejt tjetër – burrito jeshile.

Foto: arkivi privat

Përbërësit:

– 1 kungull i njomë me madhësi mesatare

- 2 vezë

- 1 lugë miell tërshërë*

- 1 lugë çaji kripë

- erëza sipas dëshirës (rigon, kopër, piper...)

** miellin e tërshërës mund ta zëvendësoni me ndonjë miell tjetër. Mund t'ju duhet të shtoni më shumë se 1 lugë gjelle, në varësi të strukturës që merrni dhe madhësisë së kungujve të njomë. Filloni me 1 lugë gjelle, pastaj nëse është e nevojshme, shtoni gradualisht.

Foto: arkivi privat

përgatitja:

Grini kungulleshkat dhe vendosini në një leckë të pastër ose napë. Kullon bukur nga uji që përmban. Shtrydhni sa më shumë ujë.

Kungulleshkat e grira hidhen në një enë të thellë bashkë me të gjithë përbërësit e tjerë dhe përzihen mirë.

Nxehim një tigan që nuk ngjit për petullat me pak vaj ulliri ose vaj sipas dëshirës.

Shtoni të gjithë përzierjen dhe rrafshoni në një formë të madhe petulla. Lëreni të skuqet për 5-6 minuta në temperaturë mesatare-të lartë. Kontrolloni nëse është skuqur mirë dhe ka marrë ngjyrë të artë, pastaj kthejeni në anën tjetër.

Nëse keni vështirësi të ktheni petullën, transferojeni nga tava në një pjatë të madhe dhe më pas kthejeni në anën tjetër në tigan.

Skuqini edhe për 4 minuta të tjera.

Shtoni mbushjet dhe salcat sipas dëshirës, ​​rrotulloni burriton dhe shijoni këtë mëngjes të thjeshtë, të shëndetshëm dhe shumë të shijshëm.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës