Keni pasur një koronavirus? Këto tre bimë do të pastrojnë mushkëritë dhe mëlçinë tuaj!

mushkëritë
Foto: Profimedia

Pas infektimit me koronavirus dhe konsumimit të një numri të madh barnash, është e nevojshme të pastrohet në mënyrë natyrale i gjithë organizmi…

Pastrimi ose detoksifikimi i trupit janë procese të detyrueshme që duhet t'i mundësojmë trupit tonë të forcojë imunitetin dhe të largojë të gjitha toksinat nga trupi. Pikërisht për këto arsye ju duhet të detoksifikoni trupin tuaj dhe të pastroni mushkëritë dhe mëlçinë me preparate dhe ushqime natyrale.

Xhenxhefil

Është i pasur me vitamina C dhe B, magnez, bakër, mangan dhe minerale të tjera. Falë përqendrimeve të larta të xhinxherolit, kjo erëz ekzotike kontribuon në detoksifikimin e trupit. Enzimat e tij tretëse ndihmojnë në largimin e toksinave të grumbulluara në mëlçi. Gjithashtu është treguar se xhenxhefili ka një efekt të dobishëm në dëmtime të ndryshme të mëlçisë, veçanërisht në "mëlçinë e yndyrshme", pasi redukton rezistencën ndaj insulinës dhe mund të parandalojë inflamacionin.

Xhenxhefili gjithashtu stimulon tretjen dhe qarkullimin e gjakut, duke kontribuar kështu në detoksifikimin e trupit. Xhenxhefili gjithashtu ka një efekt pozitiv në mushkëri sepse eliminon ndotësit e ajrit që arrijnë në kanalet e mushkërive.

shafran i Indisë

Kurkumina ka veti të forta antioksiduese, anti-inflamatore, antivirale, antibakteriale, antifungale dhe antikancerogjene. Shafrani i Indisë stimulon prodhimin e biliare në mëlçi, e cila ndihmon tretjen dhe lehtëson ndarjen e yndyrës në trup. Tek njerëzit që vuajnë nga mëlçia e yndyrshme, shafrani i Indisë redukton gjendjen inflamatore të qelizave të mëlçisë.
Studimet kanë treguar se kurkumina ndihmon në lehtësimin e presionit në mushkëri të shkaktuar nga pirja e duhanit afatgjatë, gjë që redukton rrezikun e kancerit të mushkërive. Përveç kësaj, lulelakra është treguar se parandalon kancerin e prostatës dhe ndalon rritjen e qelizave kancerogjene, parandalon kancerin e gjirit dhe melanomën, zvogëlon rrezikun e leuçemisë në fëmijëri dhe konsiderohet një pastrues natyral i mëlçisë.

Qepë

Falë pasurisë së squfurit, alicinës dhe selenit, hudhra stimulon prodhimin e enzimave të rëndësishme në mëlçi që kontribuojnë në eliminimin e toksinave nga trupi. Ky ushqim ka edhe efekt anti-inflamator, pra ndihmon me astmën, dhe në të njëjtën kohë ul rrezikun e kancerit të mushkërive.
Përveç kësaj, përdorimi i hudhrës redukton zhvillimin e sëmundjeve kardiovaskulare duke ulur kolesterolin e ngritur, ul LDL-në e ngritur - kolesterolin e keq, zvogëlon ngjitjen e qelizave të gjakut dhe parandalon mpiksjen e gjakut, ul presionin e rritur të gjakut. Gjithashtu redukton dy shënues të tjerë të sëmundjeve kardiovaskulare, homocisteinën dhe proteinën C-reaktive.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës