Hyjnë në fuqi detyrimet shtesë për Pornhub, Stripchat dhe XVideos

Pornhub / Foto: Adrien Fillon / Zuma Press / Profimedia

Uebsajtet e argëtimit për të rritur, PornHub, StripChat dhe XVideos do të duhet të përmbushin detyrimet shtesë që dalin nga Ligji i Shërbimeve Dixhitale të BE-së (DSA) katër muaj pasi ato u përcaktuan si "platforma shumë të mëdha në internet".

Detyrimet shtesë, të cilat duhet të respektohen nga të gjitha "platformat shumë të mëdha në internet", d.m.th., rrjetet sociale, motorët e kërkimit, faqet e tregtisë elektronike dhe faqet me mbi 45 milionë përdorues mujorë të BE-së, kanë të bëjnë me dorëzimin e raporteve të vlerësimit të rrezikut në BE. komisioni, duke vendosur masa për përballimin e rreziqeve sistematike që lidhen me shërbimet që ofrojnë, duke respektuar rregullat e transparencës dhe reklamimit, si dhe duke u ofruar studiuesve akses në të dhënat e tyre.

Nga nesër nisin detyrimet e reja për “Pornhub” dhe “Stripchat”, ndërsa për “XVideos” nga e marta.

Qëllimi i Aktit të Shërbimeve Dixhitale të BE-së është të bëjë që platformat online të marrin më shumë përgjegjësi për ofrimin e një hapësire më të sigurt dhe më transparente në internet, ndër të tjera, duke parandaluar përhapjen e përmbajtjes së paligjshme dhe duke reduktuar rreziqet për të miturit.

Dispozitat e përgjithshme të Ligjit për Shërbime Digjitale, përveç “platformave shumë të mëdha online”, nga 17 shkurti i këtij viti filluan të zbatohen për të gjitha faqet e internetit, pavarësisht nga madhësia e tyre. Ndër këto dispozita janë detyrimet për t'iu referuar një njoftimi për përshtatshmërinë e përmbajtjeve të caktuara me moshën e përdoruesve, ndalimi i reklamave të synuara, veçanërisht të drejtuara për fëmijët, dhe rritja e transparencës.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës