SSM: Bllokohet llogaria e NP Vodovod dhe Kanalizime, punonjësit frikësohen për pagesën e pagave

Punonjësit e JP Vodovod dhe Kanalizim Shkup paralajmërojnë se janë nën presion të vazhdueshëm nga ushtruesi i detyrës së drejtorit Marjançe Mitovski, e cila kulmon me letrën e fundit që ai u dërgoi të gjithë punëtorëve të PK Vodovod dhe Kanalizim Shkup, në të cilën u vendos mbi Bordin Drejtues në. ndërmarrja, raportojnë nga SSM. Gjegjësisht, siç thuhet në informacionin e Sindikatës së Sindikatave, V.D. drejtori u dërgoi një mesazh punonjësve se nuk duhet të respektojnë vendimet e Bordit Drejtues që sipas SSM-së janë kontradiktore sepse vetë drejtori ka arsye për shkarkimin e tij sipas ligjit nëse nuk respekton vendimet e menaxhmentit. Bordi në para-pije.

- Pas mesazhit të dërguar rreth një muaj më parë se punëtorët duhet t'i binden verbërisht vetëm atij, dhe nëse nuk ka kryer riorganizimin dhe ndryshimin e sistemimit me largim nga puna dhe rivendosje, që të gjitha organet kompetente të inspektimit dhe drejtuesit. bordi i anuluar si i kundërligjshëm, ashtu siç e shkarkoi ilegalisht kryetarin e Sindikatës në Vodovod, tani do të kishte thirrur që të mbronte punëtorët si ushtrues detyre, nëse punëtorët do të kishin vepruar në kundërshtim me vendimet e bordit drejtues - thonë nga SSM.

Po ashtu, nga KLSH pretendojnë se punëtorët janë të shqetësuar për pagesën e pagave për faktin se llogaria e JP Vodovod dhe Kanalizim është bllokuar nga përmbaruesit nga e premtja deri dje.

- Një qëndrim i tillë injorant është rrezik për ndërmarrjet e tjera publike dhe për pagat e punëtorëve atje sepse shërbimet për ndërmarrjet tjera publike (Parqeve dhe Gjelbërimit dhe Higjienës Komunale) faturohen përmes faturave të ujit, të cilat nëse llogaritë e JP Vodovod dhe Kanalizimeve. janë të bllokuara, nuk do të mund të marrin mjetet e grumbulluara, dhe kështu nuk do të mund të paguajnë pagën e punëtorëve - njofton SSM.

 

Video e ditës