SSM kërkon takim urgjent me Qeverinë, kërkon që i gjithë sektori publik të marrë rritje prej 2.806 denarë

Federata e Sindikatave të Maqedonisë (SSM) kërkon takim urgjent me kryeministrin, zëvendëskryeministrin për çështje ekonomike dhe ministrat e financave dhe të punës dhe politikës sociale për kërkesën për rritje lineare të pagave prej 2.806 denarë.

LSM-ja ka reaguar këtë fundjavë se buxheti suplementar nuk parashikon mjete për këtë qëllim, siç ishte premtuar gjatë negociatave për Marrëveshjen e Përgjithshme Kolektive për sektorin publik.

- Sipas rebalancit të prezantuar të Buxhetit nga Ministri i Financave dhe analizës së MKK-së, nuk kemi parë se ka paraparë mjete për rritje lineare - solidariteti të pagave në vlerë neto prej 2.806 denarë, siç kërkohet nga MKK në Gjeneral. Marrëveshja Kolektive për sektorin publik dhe “Gjatë negociatave që i zhvilluam me ekipin e ministrave, u siguruam se me rebalancin e buxhetit do të kemi rritje lineare”, tha në deklaratë për MIA, kryetari i SSM-së, Darko Dimovski.

Nëse kjo nuk ndodh me buxhetin suplementar, sindikata njofton se nga shtatori do të kërkojë rritje të pagave për 18,4 për qind, duke u bazuar në nenin 8 të Ligjit për pagën minimale, i cili parashikon harmonizimin e pagave të tjera me pagën minimale.

SSM nuk e përjashton mundësinë e grevës së përgjithshme nëse nuk realizohet premtimi.

Video e ditës