LSM-ja reagon për faktin se Projektligji për nëpunësit administrativë është hedhur sërish në seancë parlamentare.

Arkivi i WC

Federata e Sindikatave të Maqedonisë reagon se projektligji për zyrtarët administrativ, pas procedurës së shkurtuar sërish është hedhur në seancën parlamentare që duhet të mbahet sot.

“Ne theksojmë se praktika e abuzimit me flamurin evropian për shkurtimin e kohës për debat, parandalimin e konsultimeve me sindikatat, publikun profesional dhe të gjithë aktorët, veçanërisht për uljen e të drejtave të punës, është e palejueshme në një shoqëri demokratike. Me Propozimin e Ligjit për Zyrtarët Administrativë, me procedurë të shkurtuar, do t'u shkaktohet dëm i pariparueshëm pagave të punëtorëve për të cilët vlen ky ligj, veçanërisht për shkak të së drejtës së punëtorëve që pagat t'i përshtaten me pagën minimale të muajit mars. 2024 dhe kështu secili i punësuar do të marrë së paku 2.500 denarë, duke filluar me pagesën e pagës së marsit, e cila paguhet më së largu deri më 15 prill 2024”, bëjnë me dije nga Sindikata e Maqedonisë.

Ata kërkojnë si mekanizëm përfundimtar të mos mundësohet kuorumi për punën e Kuvendit për këtë pikë që të mos votohet. Votoni fillimisht për shkurtimin e pagave, jo për shkurtimin e pagave tona (punëtorëve), thuhet në njoftimin e SSM.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës