SSM edhe sot po proteston para Kuvendit

protesta e ssm
Protesta e KVM-së para Ministrisë së Punës dhe Politikës Sociale / Foto: Shtypi i Lirë - Dragan Mitreski

Federata e Sindikatave të Maqedonisë (SSM) ndërsa sot do të vendosë karrige para Kuvendit në shenjë mbështetjeje për anëtarët e Komisionit për financim dhe buxhet që të votojnë amendamentin me të cilin kërkohen mjete në ribalancimin e Buxhetit për pagesë lineare prej 2806 denarë në shumën neto. për punonjësit në sektorin publik.

Para Kuvendit do të vendosen 14 karrige, ndërsa protesta do të fillojë në ora 13.30:XNUMX dhe gjatë kësaj periudhe do të ndërpritet qarkullimi.

“Më e rëndësishme është që Kuvendi dhe Qeveria të zgjidhin problemin e punëtorëve dhe të mos ketë punëtorë që nuk kanë mundësi të blejnë bukë dhe të paguajnë faturat e energjisë elektrike”, tha SSM.

Nga aty theksojnë se rritja e çmimeve bëhet lehtësisht nga sot në nesër në dëm të punëtorëve dhe qytetarëve, dhe për rritjen e pagave u duhet kohë dhe metodologji sërish në dëm të punëtorëve dhe qytetarëve.

“Kartonët e verdhë sot për deputetët që dikur votuan kundër punëtorëve do të bëhen karton i kuq nga punëtorët për deputetët që janë kundër pagave të tyre”, tha SSM.

Greva e përgjithshme në sektorin publik filloi më 22 qershor me kërkesa për rritje lineare të pagave prej 2806 denarë në shumë neto për të gjithë punëtorët, në përputhje me rritjen e pagës minimale, nënshkrimin e Kontratës së Përgjithshme Kolektive dhe pagesën e K-15. Në ditën e parë të grevës para Kuvendit janë vendosur 120 karrige, ndërsa në ditën e dytë para Qeverisë janë vendosur 21 karrige. Në ditët e kaluara, karrige janë vendosur para ministrive të financave dhe të punës dhe politikës sociale. Të hënën përfaqësuesit e sindikatave kanë bllokuar për tre orë hyrjen në Shkup pranë Autokomandës.

Greva pasoi pasi nuk u arrit një marrëveshje mes sindikatës dhe qeverisë. Sindikata mbetet në qëndrimin e rritjes lineare të pagave, ndërsa Qeveria thotë se duhet gjetur një zgjidhje sistematike për rritjen e pagave dhe jo të pranohen zgjidhje ad hoc.

Burimi: MIA

Video e ditës