Mjeku ligjor serb me teorinë e tij: Miqtë e Matejit dinë gjithçka dhe asnjë kamera nuk e ka regjistruar të hyjë në ujë

Foto Kolazh në Kupën e Botës / Foto OLIVER BUNIĆ / RAS SRBIJA

Sot në mëngjes në programin e mëngjesit të serbëve TV i pari Mjeku ligjor ishte i ftuar Caslav Ristiq i cili komentoi pretendimet se pesë ditë më parë në një tenxhere buzë lumit Sava u gjetën mbetjet e një cigareje dhe një lidhëse këpucësh që dyshohet se i përkisnin famullisë së zhdukur Matej.

- Periudha prej pesë ditësh nuk është e gjatë, sigurisht që në ato korda duhet të mbeten gjurmë biologjike. Informacionet e mia, pas ndjekjes së këtij rasti që më tronditi vërtet, tregojnë se mjekët ligjorë nuk kanë gjetur asgjë në vend. Kanë kontrolluar vendin gjithnjë e më të afërt të rastit, gjegjësisht vendin ku duhet të gjenden gjurmët për të gjetur diçka që është e Matejit dhe me sa di unë nuk është gjetur asgjë, thotë Ristiq.

Mjeku ligjor tregon se arsyeja e vërtetë e zhdukjes së Mateut nuk është jashtë lumit.

- Për të theksuar, duhet të shohim nëse është Mateu ai që ka hyrë në lumë dhe ku e ka bërë. “Tani po merremi me pasojat, por edhe me arsyet pse ndodhi e gjithë kjo në diskotekë, pse vrapoi dhe a e dinë miqtë e tij”, tha ai.

Ristiq ka treguar gjithashtu se përse mjekët ligjorë po kërkojnë detaje pikërisht në atë vend, si dhe se është shumë e mundur që të mos gjendet asgjë.

- Objektivisht, nëse shikojmë, këtu nuk duhet lënë asnjë gjurmë biologjike. Gjurmët mund të kërkohen pikërisht aty ku mund të ketë hyrë në ujë, gjurmët e gishtërinjve mund të gjenden nëse kap gardhin për të kërcyer mbi të. Megjithatë, duke pasur parasysh kalimin e kohës dhe numrin e madh të njerëzve që mund të kenë kaluar tashmë atje, këto printime nuk mund të gjenden më. “Prandaj mjekësia ligjore po inspekton rrethinën më të gjerë dhe më të afërt të vendit për të zbuluar ato gjurmë”, tha ai.

Ndoshta nuk ka asnjë shenjë. Se ka vrapuar, se ka hyrë fare në ujë, se ka ngjitur shkallët dhe ka hyrë në ujë. Mund të mjaftojë vetëm nëse kap gardhin ose i bjerë një rrobë. Pyetja është nëse ka hyrë në ujë apo jo, sepse kamerat e sigurisë nuk e kanë regjistruar hyrjen e tij në ujë, thotë Ristiq.

Ajo që Ristiq përjashton plotësisht është se ka pasur ndonjë moment kriminal.

- Pikat kyçe duhet të ishin bërë nga operativi në një bisedë me miqtë e tij. Por këtu nuk ka asnjë ngjarje kriminale. Ne thjesht kërkojmë një të ri që është zhdukur dhe nëse gjendet dhe shpresoj të gjendet i gjallë, e gjithë kjo histori do të rindërtohet. Policia po bën atë që po bën dhe nuk ka zgjidhje tjetër për momentin. Detyra e tyre është të rindërtojnë ngjarjet dhe të shkojnë në kërkim, por Sava ishte i shpejtë, uji është i ftohtë, është e vështirë për këdo të notojë, do të duhej të fundoseshin për një minutë nga hyrja në ujë - përfundon mjekësia ligjore.

Video e ditës