Takimi i Angelovska-Bežoska me zëvendësdrejtorin e përgjithshëm të FMN-së, Lee: Narodna Bank siguroi stabilitetin e denarit, lëvizjet inflacioniste dhe sektorin bankar

PS24 Takime me FMN/Foto: Banka Popullore

Banka Popullore zbaton politika të përshtatshme, të cilat kontribuan në stabilizimin e inflacionit, kursit të denarit dhe ruajtjen e stabilitetit të sektorit bankar. Këtë e theksoi deputet Gjenerali drejtori i Fondit Monetar Ndërkombëtar, Bo Li, gjatë takimit me delegacionin maqedonas në Takimet pranverore të FMN-së dhe Bankës Botërore, i cili udhëhiqet nga guvernatorja e Bankës Popullore, Anita Angelovska-Bejoska dhe zëvendësministri i Financave, Filip Nikolloski, ku është edhe zv. Guvernatori Fadil Bajrami.

Në të njëjtën kohë, përfaqësuesi i lartë i FMN-së tregoi nevojën për kujdes të mëtejshëm në sjelljen e politikave, duke pasur parasysh kontekstin e pasigurt global, ku inflacioni po ngadalësohet – por më ngadalë, ndërkohë që ritmet e rritjes globale janë nën mesataren historike. 

Në kuadër të Takimeve të Pranverës, delegacioni pati një takim me Drejtori i FMN-së për Evropën, Alfred Kamer, i cili po ashtu u shpreh se rezultatet e menaxhimit të duhur të politikës monetare nga Banka Kombëtare, janë të dukshme përmes tendencës rënëse të inflacionit, lëvizjeve pozitive të rezervave valutore dhe stabilitetit të sistemi bankar.

Guvernatorja Angelovska-Bejoska theksoi se përkundër disa goditjeve, stabiliteti makroekonomik është ruajtur përmes masave të shumta monetare dhe makroprudenciale. Megjithatë, rreziqet ekzistojnë dhe kërkohet një qasje e kujdesshme.

Gjithashtu, delegacioni pati një takim me Drejtori Ekzekutiv i FMN-së dhe Drejtori Ekzekutiv Alternativ, Paul Heeлbers dhe Luke Dresse, i cili diskutoi tendencat më të fundit makroekonomike dhe nevojën për vigjilencë të mëtejshme në drejtimin e politikave makroekonomike.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës