Sipas hulumtimit, 12 persona përhapën dy të tretat e pretendimeve për rreziqet e vaksinave.

Vaksinimi / Foto EPA-EFE / WALLACE WOON

Dy të tretat e informacionit për rreziqet e vaksinave në rrjetet sociale përhapen nga vetëm 12 liderë të opinionit publik online, të cilët kanë një numër të madh abonentësh dhe ndjekësish, sipas një studimi të OJQ-së britanike Qendra për Luftën kundër Urrejtjes Dixhitale. (CCDH).

Pjesë nga studimi janë publikuar nga televizioni britanik Sky News i cili bën të ditur se, sipas organizatës joqeveritare, këta persona jetojnë kryesisht në SHBA dhe pretendojnë se janë politikanë apo mjekë. Organizata nuk i bëri të ditur emrat e tyre.

Ndryshe nga njerëzit që e përshkruajnë veten si të pavendosur ose skeptikë për përfitimet e vaksinimit, antivaksinat përdorin metoda agresive për të bindur të tjerët që të mos vaksinohen, thuhet në studim. Thuhet se pasi kompanitë që menaxhojnë rrjetet sociale kanë nisur të luftojnë kundër propagandës kundër vaksinës, është hequr një sasi e madhe materialesh.

Megjithatë, CCDH paralajmëron se disa informacione vazhdojnë të qarkullojnë në internet dhe se kundërshtarët e vaksinave shpesh shfaqen me emra të tjerë ose në faqet e përdoruesve të tjerë, duke i lejuar ata të anashkalojnë ndalimet e botimit. Imran Ahmed, drejtori ekzekutiv i CCDH, u bëri thirrje mediave sociale që të heqin shpejt informacionin që mbjell frikën e publikut se vaksinat i kanë bërë njerëzit më të prekshëm ndaj infeksionit të koronavirusit, duke çuar në infertilitet dhe duke rritur rrezikun e shtrimit në spital.

- Të gjitha platformat e internetit sigurohen që njerëzit të shpenzojnë sa më shumë kohë në to në mënyrë që t'u shfaqin sa më shumë reklama në të njëjtën kohë. Prandaj, ata nuk janë shumë të vendosur për të ndërmarrë veprime, tha ai në një intervistë televizive.

Burimi: MIA

Video e ditës