KOS konfirmon: Stefani dhe Porfiri do të mbajnë një liturgji pajtimi në Beograd të enjten

Foto: spc.rs

Kisha Ortodokse Serbe (KOS) njoftoi në faqen e saj zyrtare se të enjten, më 19 maj, në Katedralen e Shën Savës në Beograd, Patriarku i KOS-it Porfiri dhe Kryepeshkopi Stefan i Ohrit dhe Maqedonisë Stefan do të shërbejë liturgjinë hierarkike për të. vendosja e bashkësisë kanonike të dy kishave simotra”, tha korrespondenti i MIA-s nga Beogradi.

Në faqen e KOS-it, njoftimi është botuar nën citimin nga psalmi biblik 133 - "Sa e bukur dhe e mrekullueshme është kur të gjithë vëllezërit jetojnë së bashku."

- Me mirënjohje ndaj Zotit dhe me gëzim njoftojmë gjithë plotësinë e Kishës së Shenjtë se Shenjtëria e Tij Patriarku serb z. Porfiri dhe Fortlumturia e tij, Kryepeshkopi i Ohrit dhe Maqedonisë z. Stefan, së bashku me shërbesat e të gjithë hierarkëve të KOS-it dhe Kishës Ortodokse Maqedonase - Kryepeshkopata e Ohrit, të enjten, më 19 maj 2022, do të shërbejë Liturgjinë e Shenjtë të Hierarkisë në Katedralja në Beograd, e cila do të themelojë bashkësinë liturgjike dhe kanonike të dy kishave simotra, me vendim të Sinodit të Shenjtë të Ipeshkvijve të Kishës Ortodokse Serbe, shkruan faqja e KOS-it.

Video e ditës