Spasovski viziton Kampin Policor Belicë: Është prestigjioze të jesh pjesë e EBR dhe SAE Tigar, njësi që janë shtylla kurrizore e shtetit dhe sigurisë

Foto: MIA

Ministri i Punëve të Brendshme, Oliver Spasovski, së bashku me një pjesë të menaxhmentit, kanë vizituar Kampin e Policisë Belicë, ku është duke u zhvilluar testimi stërvitor si një fazë e procesit të përzgjedhjes së kandidatëve për plotësimin e përbërjes së dy njësive elitare speciale në Repart. Operacionet e Posaçme Policore pranë Byrosë së Sigurisë Publike pranë Ministrisë së Brendshme.

Gjatë vizitës së Spasovskit në Kampin Policor Belicë, në kuadër të testit stërvitor u kryen ushtrime demonstrative, ku ai iu drejtua kandidatëve për SAE Tigar dhe EBR.

- Ju përgëzoj për aplikimin për përfshirje në njësitë elitare të Ministrisë së Punëve të Brendshme, që janë strumbullari i shtetit dhe sigurisë. Është prestigjioze të jesh pjesë e SAE Tigar dhe EBR, theksoi ministri Spasovski, thuhet në njoftimin e MPB-së.

Foto: MIA

Spasovski ka uruar edhe kandidatët për dy njësitë për procesin e deritanishëm përzgjedhës.

- Përgëzoj kandidatët e EBR që kaluan testin e stërvitjes dhe uroj që të vazhdojnë me të njëjtin përkushtim dhe entuziazëm për të përfunduar trajnimin. Kandidatëve për SAE Tigar ju uroj fillim të suksesshëm dhe përkushtim të fortë dhe ju uroj të gjithëve që të përfundoni trajnimin, tha ministri Spasovski, duke shtuar se kryesia e MPB-së është gjithmonë pranë tyre.

Stërvitja 21-ditore, siç informon MPB, përfundon sot për kandidatët për Njësinë e Shpërndarjes së Shpejtë dhe fillon për kandidatët e Njësisë Speciale Antiterroriste Tiger.

- Me datë 27.06.2023 janë shpallur shpalljet e brendshme për regjistrimin e kandidatëve për EBR, përkatësisht SAE Tigar, në të cilin janë regjistruar gjithsej 26 kandidatë për nevojat e Njësisë së Shpërndarjes së Shpejtë, ndërsa gjithsej 38 kandidatë. i regjistruar për nevojat e Njësisë Speciale Antiterroriste Tigar. Pas testeve të kandidatëve të regjistruar për EBR, të cilat përfshijnë aftësinë fizike, testimin psikologjik, testin e fobisë dhe intervistën, në përputhje me Rregulloren e Përzgjedhjes së EBR, mbetën 15 kandidatë (13 meshkuj dhe 2 femra) të cilët plotësuan kriteret nga testet dhe kaluan. në fazën e dytë, të ashtuquajturat Përzgjedhja e testimit të stërvitjes, e cila u mbajt në periudhën prej datës 11.09.2023 deri më sot (01.10.2023) në Kampin e Policisë Belicë, sipas njoftimit të MPB-së, përzgjedhja përfshinte disa kritere, përkatësisht: aftësinë fizike, pavarësinë. , përgjegjësia dhe disiplina, bashkëpunimi dhe puna në grup, besueshmëria, aftësitë e komunikimit, kreativiteti dhe motivimi, përshtatshmëria ndaj situatave të ndryshme, shkathtësia dhe guximi, trajtimi i armëve. Njëkohësisht, këtë fazë të përzgjedhjes e përfunduan me sukses 11 kandidatë, mes tyre edhe një polic. Faza e tretë e ardhshme do të përfshijë një trajnim pesë mujor që përfshin trajnimin bazë në një mjedis rural, në një mjedis urban dhe trajnim për ngritjen e JRM në një shkallë më të madhe dhe do të kryhet në Krani, Ponikvë dhe në bazën EBR. - Qendra e Policisë Gjorçe Petrov. Pjesë e përbërjes së kësaj njësie speciale do të jenë kandidatët që do të përfundojnë me sukses trajnimet e planifikuara.

Foto: MIA

Kandidatët e regjistruar për SAE Tigar, siç bëjnë me dije nga MPB, pas testeve të kryera në përputhje me Rregulloren për pranimin dhe përzgjedhjen e kësaj njësie organizative, ku ndër të tjera përfshihen edhe kontrolle psikofizike dhe analiza për fobi nga lartësia. , hapësira të ngushta dhe ujë, duke plotësuar kriteret, nga sot 28 kandidatë vazhdojnë në fazën e dytë të testimit të stërvitjes për një periudhë 21 ditore, e cila do të zgjasë deri më 22 tetor në Kampin e Policisë Belicë.

Gjatë testit të stërvitjes, kandidatët e SAE Tiger do t'i nënshtrohen përpjekjeve të shtuara psikofizike, pa mundësi komunikimi jashtë kampit, marshime në distanca të gjata, trajtim me armë, përshtatje në hapësirë, etj., dhe atyre që e përfundojnë me sukses dhe këtë fazë të dytë. të procesit të përzgjedhjes, ata do të kalojnë në trajnime selektive për një kohëzgjatje prej gjashtë muajsh në zonat rurale të shtetit. Kandidatët që përfundojnë me sukses trajnimin selektiv do të marrin me meritë stemën SAE Tiger, si anëtarë të kësaj njësie elitare.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës