Spasovski thotë se nuk ka nevojë të futet ligji për amnisti

Oliver Spasovski - Ministër i Punëve të Brendshme / Foto: "Sloboden Pechat" / Dragan Mitreski

Miratimi i ligjit për amnisti është i panevojshëm, tha ministri i Punëve të Brendshme, Oliver Spasovski. Ai beson se aplikimi i saj nuk do të ndryshojë situatën me mbipopullimin e burgjeve dhe siç thotë ai nuk është as një moment për amnisti.

“Së pari, as koha dhe as momenti i miratimit të ligjit për amnisti nuk është i përshtatshëm. Së dyti, mbulimi, i cili të paktën raportohet se mbulon një numër mjaft të vogël njerëzish, gjithashtu nuk do të ndihmojë shumë, nuk do të kemi asnjë efekt për të sjellë zgjidhjen ligjore, nuk do të kontribuojë ndjeshëm në lirimin e vendeve. etj ose për të ulur presionin mbi KPU. Mendoj se shteti duhet të mendojë strategjikisht në ngritjen e kapaciteteve të institucioneve të burgjeve”, tha Oliver Spasovski, ministër i Punëve të Brendshme.

Sipas tij, amnistitë shumë shpesh i përsërisin krimet e tyre pas daljes nga burgu.

“Gjithmonë theksojmë se ata persona që kanë kryer krime, para së gjithash, grabitje, vjedhje të rënda etj., paraqesin një tjetër barrë për situatën e sigurisë, ose nëse shikoni ligjet e kaluara për amnisti, do të shihni se shumica e ata persona për dy deri në tre muaj, kthehen sërish sepse kanë kryer vepra penale me të cilat ne përballemi çdo ditë”, thotë ministri i Brendshëm.

Ligji për amnisti, i përgatitur nga Ministria e Drejtësisë, pritet të prezantohet para deputetëve pas dhjetë ditësh. Opozita kundërshton miratimin e tij dhe njoftoi ndryshime të shumta. Me një amendament, qeveria do të parandalojë edhe daljen nga burgu të bashkëpunëtorëve të krimeve të rënda.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës