Spasovski: Me anëtarësimin në BE mund t'i korrigjojmë gabimet sistematike të bëra ndër vite

Foto: LSDM

Është koha për më mirë e më shumë, për zbatimin e standardeve evropiane në të gjitha segmentet e jetës, tha bartësi i listës nga Njësia 2 e LSDM-së, Oliver Spasovski në konferencën e sotme për media në Kumanovë.

Fokusi, theksoi ai, është sërish te qytetarët, ndërsa masat dhe politikat janë përgjigje ndaj nevojave të tyre.

- Të gjithë jemi të vetëdijshëm se ndryshimet reale mund të ndodhin vetëm duke u bashkuar me familjen evropiane. Na duhet anëtarësimi në BE që të mund të korrigjojmë më shpejt dhe me efikasitet gabimet sistematike të bëra ndër vite dhe të përmirësojmë cilësinë e jetës, tha Spasovski.

Vlerat evropiane, theksoi ai, do të mundësojnë një standard më të mirë jetese, investime, infrastrukturë, arsim, shëndetësi, drejtësi sociale.

"Të ndërtojmë një shoqëri vërtet humane për të gjithë, si vazhdimësi dhe përmirësim i konceptit të krijuar "Një shoqëri për të gjithë", tha Spasovski.

LSDM-ja, theksoi ai, qëndron për drejtësi sociale, sistem të drejtë.

- Njerëzit kanë qenë gjithmonë të rëndësishëm për ne, për dallim nga fasadat, monumentet dhe restaurimi i regjimit të VMRO-DPMNE-së. Këtë e treguam me zgjidhjen ligjore me të cilën zgjidhëm problemin dhjetëvjeçar të të falimentuarve në mandatin e kaluar. E korrigjuam padrejtësinë e kahershme që iu bë këtyre bashkëqytetarëve tanë. Me vite të tëra janë përballur me procedura të dhimbshme, kanë kaluar nëpër një kalvar të vërtetë duke bredhur rrugëve në kërkim të pluhurit të tyre, tha Spasovski.

Ai kujtoi se 13.000 mijë persona që humbën vendin e punës për shkak të falimentimit, likuidimit, largimit nga puna, morën një kompensim të duhur mujor, të drejtën e sigurimit material, në masën 34 për qind të pagës mesatare për punëtor deri në pension apo ripunësim.

Spasovski tha se nga viti 2017 janë miratuar zgjidhje ligjore për të gjithë qytetarët, për jetë dinjitoze, zgjidhje sistematike për problemet e qytetarëve, shoqëri të drejtë, të drejtë, shqetësim për stabilitet dhe qetësi.

- Të vetëdijshëm se kjo nuk mjafton dhe se qytetarët tanë meritojnë më shumë, plani ynë për zhvillimin e vendit parasheh sjelljen e Evropës në Maqedoni. Gjatë negociatave me Bashkimin Evropian, ne do të zbatojmë në mënyrë të pashmangshme reforma që do të sigurojnë një jetë me cilësi evropiane për të gjithë qytetarët dhe kushte dinjitoze të jetesës për kategoritë vulnerabël duke hequr dorë nga e ardhmja.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës