E përkryer për mbushje me bukë të bardhë: Receta e salcës së vajit të ullirit

Buka e mirë e bërë në shtëpi shkon në mënyrë të përkryer me salcën me bazë vaj ulliri. Kombinimi bëhet edhe më i bukur dhe më i shijshëm kur vaji i ullirit aromatizohet me hudhra dhe barishte të sapo grira dhe rafinohet me pak djathë parmixhano të grirë.
Në mënyrë që salca të jetë e shijshme, është e rëndësishme të përdorni vaj ulliri të cilësisë së lartë dhe i gjithë procesi zgjat vetëm pesë minuta. Të gjithë përbërësit grihen, grihen dhe përzihen me vaj ulliri dhe hidhen menjëherë në tavolinë.
Nëse nuk jeni adhurues i brumit, mund ta përhapni salcën në bukë të prerë si baguette dhe ta piqni për pak kohë në furrë.
Përbërësit:
– 70 mililitra vaj ulliri cilësor
– 25 gram djathë parmixhano të grirë
- 2-3 thelpinj hudhër
– ½ lugë çaji rigon të thatë
– ½ lugë çaji thekon piper të kuq
- kripë dhe piper sipas dëshirës
Përgatitja e vajit të ullirit të aromatizuar:
Hidhni vajin e ullirit në një enë, shtoni hudhrën e grirë, parmixhanin e grirë, rigonin e thatë dhe thekon spec të kuq. Përziejini gjithçka mirë.
I rregullojmë me kripë dhe piper sipas dëshirës dhe e shërbejmë menjëherë me feta bukë të bërë vetë. Ju bëftë mirë! K. A.