Këshilltarët të mbështesin ndërtimin e një rruge në Çair me vlerë 2,3 milionë euro, thotë “Green Humane City”: Fillimisht projekti le të shpallet publikisht!

Këshilltarët e këshillit të qytetit nesër edhe një herë do ta gjejnë propozim-vendimin për vendosjen e bashkëpunimit ndërkomunal në mes të Qytetit të Shkupit dhe Komunës së Çairit për përgatitjen e dokumentacionit të projektit dhe ndërtimin e rrugës Cvetan Dimov e cila nuk u votua. në seancën e mëparshme. Bëhet fjalë për pjesën nga kryqëzimi me bulevardin Nikolla Karev deri në kryqëzimin me rrugën John Kennedy dhe rrugën Hristijan Todorovski Karposh.

Siç thuhet në projektvendimin, Qyteti i Shkupit do të marrë pjesë në realizimin e këtij bashkëpunimi me mjete në vlerë prej 140.000.000 denarë, përkatësisht rreth 2,3 milionë euro me TVSH. Paratë do të sigurohen nga buxheti i qytetit këtë vit dhe në dy vitet e ardhshme, përkatësisht 10.000.000 denarë për vitin 2023, 70.000.000 denarë për vitin 2024 dhe 60.000.000 denarë për vitin 2025, nga JDA 482130, si dhe nënprogramet pronësore. mosmarrëveshjet. Pjesëmarrja e Komunës së Çairit në bashkëpunimin e propozuar është përmes përgatitjes së një Projekti Urban të rishikuar.

Para seancës së nesërme, kanë njoftuar nga “Green Humane City”, dy këshilltarët e të cilit janë pjesë e përbërjes aktuale të Këshillit të Qytetit të Shkupit, me mendimin se në seancën e dytë radhazi pritet të votojnë këshilltarët, si ata thone; 140 milionë denarë fantastike për ndërtimin e rrugës Cvetan Dimov në Komunën e Çairit, për të cilën nuk ka asnjë projekt publik, por Komuna e Çairit ende nuk e ka bërë, gjegjësisht ta rishikojë.

140 milionë denarë është 20 për qind e buxhetit të Qytetit të Shkupit për rrugë dhe rrugë për vitin 2023. Përveç kësaj, paratë publike do të shpenzohen për shpronësime dhe për momentin nuk kemi informacion se sa do të kushtojë - thonë “Green Humane City”.

Nga aty theksojnë se duhet të marrë fund praktikës së keqe që këshilltarët të votojnë për ndërtimin dhe rindërtimin e rrugëve në Shkup, për të cilat askush nuk e ka parë projektin që do të punohet. Ata thonë se do ta mbështesin projektin vetëm nëse mbeten pemët ekzistuese të rrugëve dhe ofrohet infrastruktura si për këmbësorët ashtu edhe për çiklistët.

Ne do të mbështesim zbatimin e këtij propozimi vetëm nëse fillimisht shpallet publikisht projekti, për të cilin do të punohet për të siguruar si ne ashtu edhe gjithë publikun që linja e pemëve prej dekadash në atë rrugë do të mbetet e paprekur, se korsitë do të kenë një gjerësia maksimale prej 3 metrash, dhe se do të ketë infrastrukturë adekuate dhe funksionale për këmbësorët dhe biçikletat, përfshirëse e planifikuar për të plotësuar nevojat e personave me aftësi të kufizuara dhe të gjitha kategorive të rrezikuara të qytetarëve. Na mjaftuan skenarët karangelaskë në këtë qytet dhe shkretëtira autocentrike vdekjeprurëse! Gjelbërimin në Shkup po e humbim me shpejtësinë e dritës – thekson Nisma.

“Green Human City” kujton se çdo vit mbi 4.000 qytetarë vdesin para kohe si pasojë e ajrit të ndotur dhe nuk ka statistika se sa vdesin para kohe nga valët e të nxehtit për shkak të pakësimit të gjelbërimit.

Ndryshe, në seancën e nesërme të Këshillit në rend dite është edhe Informata për gjendjen financiare të Qytetit të Shkupit dhe ndërmarrjeve publike, të cilën këshilltarët nga LSDM-ja e kërkuan pas publikimit të informacionit në media se qyteti po përballet me falimentim për shkak të borxhet, si dhe Informata për urën e djegur.Bellasica” dhe rehabilitimi i shpejtë i saj, me kërkesë të grupit këshillëdhënës të VMRO-DPMNE-së.

Këshilltarët duhet të flasin sërish për propozimet e Bashkisë që nuk u miratuan dy herë, dhe tani po dalin para Këshillit paksa të modifikuara, për dhënien e subvencioneve për qytetarët dhe kompanitë e taksive që do të blejnë një automjet të ri elektrik, ndryshe nga më parë kur propozimi i referohej. subvencione për blerjen e një automjeti hibrid. Shuma e propozuar e subvencionit mbetet e njëjtë – 200.000 denarë për automjet.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës