Këshilla nga Klinika "Zhan Mitrev": Çfarë do të thotë fshikëza e shpifur?

Prof. Dr. Vasil Iliev
Prof. Dr. Vasil Iliev / Foto: Promo

Fshikëza nuk zbret e izoluar, por është gjithmonë pjesë e një zbritjeje komplekse, të kombinuar të organeve gjenitale dhe mund të shkaktojë probleme të tilla si vështirësi në urinim, parehati ose stres të mosmbajtjes urinare, në të cilën ka një rrjedhje të pavullnetshme të urinës të shkaktuar nga. për shembull, teshtitja, kollitja dhe sforcimi.

Anatomikisht ndryshe nga meshkujt, tek femrat muri i përparmë i vaginës e mbështet atë fshikëzën. Me kalimin e moshës, muri vaginal mund të dobësohet, lirohet ose dëmtohet si rezultat i një sforcoje të konsiderueshme fizike, siç është lindja. Nëse gjendja përkeqësohet shumë, mund të ndodhë prolapsi i fshikëzës, që do të thotë se fshikëza ka humbur mbështetjen dhe zbret brenda ose jashtë vaginës. Ajo që duhet ditur është se fshikëza nuk zbret e izoluar por është gjithmonë pjesë e një zbritjeje komplekse, të kombinuar të organeve gjenitale (vaginë, mitër).

Një fshikëz e shfryrë mund të shkaktojë probleme të tilla si vështirësi në urinim, shqetësim ose mosmbajtje urinare stresuese, në të cilën ka një rrjedhje të pavullnetshme të urinës e shkaktuar nga gjëra të tilla si teshtitja, kollitja dhe sforcimi. Prolapsi i fshikëzës quhet edhe cistocele. Dhe ajo, si prolapsi i vaginës dhe mitrës, ka katër shkallë të ndryshme të zbritjes, sipas asaj se sa janë ulur fshikëza dhe organet gjenitale brenda ose jashtë vaginës.

Simptomat e shfryrjes së fshikëzës

Simptoma e parë që gratë me prolaps të fshikëzës zakonisht vënë re është prania e indeve në vaginë. E njëjta gjë përshkruhet zakonisht nga gratë si një top. Simptoma të tjera që janë të pranishme përfshijnë si më poshtë: siklet ose dhimbje në legen; indet dalin nga vagina (indi mund të jetë i butë dhe mund të rrjedh gjak); urinim i vështirë; ndjenja se fshikëza nuk është bosh menjëherë pas urinimit (zbrazje jo e plotë); mospërmbajtje stresi (rrjedhje e urinës gjatë teshtitjes, kollitjes ose tendosjes); infeksione më të shpeshta të fshikëzës; marrëdhënie e dhimbshme (dyspareunia); dhimbje në pjesën e poshtme të shpinës.

Trajtimi i prolapsimit të fshikëzës dhe organeve gjenitale

Lajmi i mirë është se ka një zgjidhje për këtë gjendje. Së pari, menjëherë pas diagnozës, bëhet një vlerësim individual i gjendjes, pasuar nga një rekomandim për korrigjim operativ të përshtatshëm për shkallën e prolapsit, moshën e pacientit dhe pritshmëritë e saj. Kjo procedurë kryhet me sukses nga gjinekologë me përvojë në Spitalin klinik “Zhan Mitrev”, dhe është standardi i artë në trajtimin e fshikëzës, vaginës dhe mitrës të prolapsuar. I njëjti operacion siguron korrigjim të përhershëm të të gjithë elementëve të prolapsit.

Ekipi i Spitalit klinik “Zan Mitrev” është në dispozicionin tuaj. Caktoni takimin tuaj ose konsultimin në kohë në 02 / 3091-484.

– 50% e paketës gjinekologjike (ekzaminim + Pap test)

Në spitalin klinik "Zhan Mitrev" janë në dispozicionin tuaj mjekë gjinekologë me përvojë shumëvjeçare, të cilët mund t'ju ofrojnë shërbime të plota ambulatore dhe spitalore. Ekzaminimet gjinekologjike, monitorimi i shtatzënisë, ekzaminimet subspecialiste urogjinekologjike, ndërhyrjet ambulatore, procedurat operative gjinekologjike, kirurgjia mikroinvazive gjinekologjike dhe urogjinekologjike janë vetëm një pjesë e asaj që ofron Klinika. Përfitoni nga 50% ulje në paketën e gjinekologjisë (ekzaminim + Pap test).

 

* Teksti PR komercial

Video e ditës