Ndalohet rrjedhja nga gazsjellësi Severen Potok

Presioni në gazsjellësin “Nord Stream 2” është stabilizuar dhe nuk ka mbetur asnjë gaz në tubacion, njoftoi sot Agjencia Daneze e Energjisë, duke iu referuar operatorit të gazsjellësit “Nord Stream 2 AG”.

- Kompania Severni Potok AG ka njoftuar Agjencinë për Energji se presioni në gazsjellësin Severni Potok 2 është stabilizuar, gjë që tregon për ndërprerjen e rrjedhjes - thuhet në njoftim.

Në fillim të javës, disa shpërthime dëmtuan tubacionet Nord Stream 1 dhe 2 që transportojnë gaz nga Rusia në Evropë. Shpërthimet goditën pjesë të tubacionit në ujërat daneze jo shumë larg ishullit Bornholm.

Autoritetet suedeze dhe daneze njoftuan se kishin gjetur dy rrjedhje gazi dhe ranë dakord se ishte sabotim.

Video e ditës