Kovaçevski kërkon që Komisioni Parlamentar për mbikëqyrjen e punës së ANB-së të mbajë një takim për rastin "Onishçenko"

Kryeministri Dimitar Kovaçevski sot i bëri thirrje Komisionit Parlamentar për Mbikëqyrjen e punës së Agjencisë Kombëtare të Sigurisë (NSA) për rastin “Onishçenko” që përfundimisht të ulet për këtë rast dhe Ministria e Punëve të Brendshme të përfundojë hetimin sa më shpejt të jetë e mundur. se si ndodhi që një seancë me dyer të mbyllura të një komisioni parlamentar u transmetua drejtpërdrejt.

- Dua të thërras Komisionin Parlamentar që më në fund të ulet dhe të mbajë një mbledhje për këtë rast, sepse shoh që ka një tentativë që për mua ka qenë mjaft keq e organizuar dhe gjithashtu Ministria e Brendshme duhet të përfundojë hetimin sa më shpejt. e mundur në lidhje me mënyrën sesi një seancë e mbyllur e Komisionit Parlamentar do të transmetohet drejtpërdrejt. Por, për çdo gjë që ka të bëjë me Kuvendin, realisht nuk mund të sugjeroj dhe nuk mund të marr pjesë në marrjen e vendimeve atje, sepse Kuvendi është organ ligjvënës, theksoi Kovaçevski, duke iu përgjigjur një pyetjeje gjatë vizitës së sotme në fabrikën "Brilliant" në Shtip.

Ai përkujtoi se Qeveria në seancën e saj të mbyllur ka miratuar një konkluzion me të cilin ka obliguar institucionet përkatëse në vend që të fillojnë aktivitetet për heqjen e shtetësisë së dhënë të Oleksandr Onishchenkos.

Procedura, siç sqaroi ai, do të bazohet në rregulloret ligjore që janë të parapara dhe sapo të zbatohet, pra kur të kryhen aktivitetet, atëherë institucionet përkatëse do të mund të informojnë për këtë.

- Meqë ra fjala, në atë seancë të mbyllur u diskutua një numër i madh detajesh. Duke qenë se e dini se vendimi i Qeverisë është marrë në bazë të të gjitha opinioneve pozitive nga të gjitha institucionet që duhet të japin mendim, informacionin e ka ndarë drejtori i BSHB-së. Nuk mund të ndaj informacione për ta sepse është seancë e mbyllur e Qeverisë dhe ndarja e informatave nga seancat e tilla është vepër e rëndë e dënueshme me ligj, me burgim nga një deri në pesë vjet, tha Kovaçevski.

Video e ditës