Gjykimi për sulmin ndaj Hristijan Pendikov vazhdoi me pyetje të dëshmitarëve

Foto: MIA

Sot në Gjykatën Themelore në Ohër ka vazhduar gjykimi për rastin e sulmit ndaj Hristijan Pendikov, sekretar i ish-klubit kulturor bullgar në Ohër, me pyetje dhe pyetje të dëshmitarëve të prokurorisë.

Për të dëshmuar fillimisht në platformën gjyqësore është thirrur për të dëshmuar Zoran Kotevski, ekspert i mjekësisë ligjore dhe kriminologjisë nga ISHP Spitali klinik “Trifun Panovski” nga Manastiri, i cili ka paraqitur raportin e tij për lëndimet e të lënduarit Pendikov.

Kotevski para Gjykatës deklaroi se i përmbahet plotësisht konstatimeve të dhëna në raportet me shkrim të datës 30.01.2023 dhe në shtojcën e raportit të datës 04.05.2023.

Duke iu përgjigjur pyetjeve të avokatit Dimitria Tsoboski, përfaqësuesi i mbrojtjes, ai tha se sipas llojit të lëndimeve i dëmtuari ka mundur të trajtohet plotësisht dhe me sukses në objektet tona shëndetësore, gjegjësisht nuk është dashur të kërkojë ndihmë mjekësore në Bullgari për njësoj siç bëri i dëmtuari.

Pastaj edhe në pyetjen e mbrojtjes, eksperti theksoi se i dëmtuari ka pasur tri lëndime të rënda, ndërsa të gjitha të tjerat së bashku sipas mjekësisë ligjore janë trajtuar si lëndime trupore.

Gjithashtu, eksperti ka saktësuar se lëndimet e rënda fizike që i kanë ndodhur të dëmtuarit kanë kërkuar së paku dy goditje fizike dhe se ato janë shkaktuar me duar të zhveshura.

Ai po ashtu dëshmoi se dokumentacioni shtesë mjekësor për lëndimet e të plagosurit Pendikov më pas është dorëzuar në institucionet mjekësore nga Bullgaria, ku i lënduari është trajtuar.

Siç tha ai, lëndimet trupore të shkaktuara viktimës mund të trajtohen me sukses, gjegjësisht nuk do të lënë pasoja të qëndrueshme për shëndetin e tij.

Në vazhdim të procesit, para Gjykatës dëshmuan edhe Sergej dhe Savo Kostoski, të dy nga Ohri, shokë të të akuzuarit të parë Ilija Spaseski nga Ohri dhe të njohur të të akuzuarit të dytë Borce Angelov nga Manastiri.

Të dy dëshmitarët u shprehën para Gjykatës se do t'i qëndrojnë deklaratave të dhëna në Prokurori menjëherë pas ngjarjes, me arsyetimin se ngjarjet i kujtonin më mirë atëherë.

Seanca e sotme për rastin ka vazhduar me procedurë dëshmuese gjatë së cilës janë lexuar provat shkresore të Prokurorisë, procesverbalet, raportet, raporti policor nga këqyrja e kryer në vendin e ngjarjes, si dhe dokumentacioni mjekësor.

Gjyqtari Bojan Martinoski seancën e radhës gjyqësore për rastin e caktoi për 10 shtator, kur janë shpallur dëshmitë e mbrojtjes.

Ngjarja me Hristijan Pendikov ka ndodhur më 19 janar të vitit të kaluar para një objekti hoteliere në Kalatën e Liqenit në Ohër. Rasti shkaktoi tensione në marrëdhëniet mes Sofjes dhe Shkupit. Pas trajtimit në Bullgari, ai mori nënshtetësinë bullgare, të cilën ia dorëzoi nënkryetarja e Bullgarisë, Iliana Yotova.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës